Antreprenorii de multe ori sunt recunoscuţi ca fiind oameni care fac de toate şi lucrează nenumărate ore. Dar să munceşti fără să faci pauze este un obicei foarte prost şi îţi poate pune în pericol afacerea, sănătatea şi viaţa pentru care munceşti defapt.
E uşor să cazi în capcana muncii continue, întrucât capitalul în primele zile este foarte mic, însă puţini antreprenori ambiţioşi înţeleg cele mai mari secrete ale productivităţii, principiul de realimentare. Acesta se traduce astfel: faci mai multe lucruri mai repede când te opreşti şi îţi reîncarci creierul şi corpul. Studiile au demonstrat că performanţa creşte după pauze, indiferent de timpul acestora, de la vacanţe extinse până la micropauze de 30 de secunde.
Importanţa pauzelor pentru locul de muncă
Oportunităţile de recuperare ar putea fi de la pauze în timpul zilelor de muncă, până la diversiuni care te deconectează de muncă atunci când ajungi seara acasă, până la activităţi de weekend, vacanţe şi somn.
Oamenii care se implică în diferite activităţi de relaxare în timpul zilelor de muncă au nivele mai mari de efecte pozitive după pauze. Acest aspect recuperează resursele constante care cresc concentrarea şi rezistenţa. Subiecţii care folosesc timpul pentru activităţi de recuperare, cum ar fi de relaxare, activităţi sociale, somn, s-au simţit mai bine, în timp ce subiecţii care au muncit nu.
Fiind cea mai mare pauză de factorii de stres de la muncă din timpul zilei, prânzul este o oportunitate foarte bună pentru a-ţi recăpăta energia. Să munceşti în timp ce mănânci nu te ajută la recuperare, în timp ce autonomia din timpul pauzei poate combate efectele negative ale muncii. Exerciţiile din timpul prânzului sunt de asemenea eficiente.
Unde şi de ce să merg în vacanţă?
Probabil te-ai gândit să-ţi iei o vacanţă, însă nu ştii unde să mergi. Ei bine, vin în ajutorul tău cu o recomandare. O locaţie deschisă nu cu foarte mult timp în urmă, te aşteaptă în Voroneţ să-ţi ofere relaxare în apartamente confortabile. Este vorba despre Complex Lions, un complex aflat la poalele Bucovinei, ce te aşteaptă să te bucuri de toate facilităţile pe care le oferă. Un loc de cazare în Voroneţ foarte primitor.
S-a demonstrat ştiinţific că vacanţele pot duce la o performanţa semnificativ mai mare în momentul în care te întorci la job. Ingredientele energizante sunt timpul petrecut în afara muncii şi experienţele sociale în timp ce eşti în vacanţă care construiesc competenţa şi conexiunile sociale.
Să părăseşti locul de muncă este una dintre cele mai importante strategii de recuperare şi cea mai grea. Dacă încă eşti obsedat de muncă şi după ce ai plecat de la birou, nu poate avea loc nici un fel de recuperare. Dacă te detaşezi de muncă cu diversiuni, în timpul nopţii se reduce oboseala şi promovează efectele pozitive a doua zi la muncă.
Care nu este o diversiune eficientă? Vizionarea TV-ului. Starea obişnuită a unui om ce se uită la TV este depresie slabă. În loc de acest lucru, ar trebui să încerci noi hobby-uri şi experienţe care îţi satisfac nevoile fundamentale psihologice, cum ar fi autonomia şi competenţa, ce te energizează, îţi oferă putere şi înlătură stresul de la muncă.
Când îţi iei concediu este imporant să îl foloseşti eficient şi să plănuieşti din timp ce urmează să faci pentru a beneficia de relaxare şi energizare. Trebuie să îţi reîncarci bateriile şi să te întorci la muncă mai productiv ca niciodată.