Ură, răutate, dușmănie, societatea în ziua de azi.

Ură, răutate, dușmănie, despre asta vom discuta astăzi. Astăzi am dat de un filmuleț cu un caz șocant (iar aici mă refer șocant pentru societatea noastră, nu BREAKING NEWS cum postează la RomaniaTV mințind oamenii), cu o fată, care a fost pradă unor factori inadecvați pentru un om în societatea noastră. Înainte să încep să comentez, vreau din tot sufletul să urmăriți următorul videoclip 🙂

 

Stau… stau și mă întreb uitându-mă de 2 ori la acest videoclip. Cât de răi putem fi încât să ne mâncăm unii pe alții și să profităm de bunătatea unora, sau de ce nu de naivitatea lor. Cât rău putem face unui om care la viața lui nu ne-a greșit nici măcar cu gândul? De ce mereu ne avântăm în acest val modelat de societate și trebuie să facem persoanele să sufere. Sincer și eu mă regăsesc în videoclipul de mai sus parțial. De ce parțial? Pentru că am învățat să ignor și să nu îmi fac rău singur și nici celor din jurul meu. Însă nu toți pot face acest lucru și ajungem depresivi, în stare de anxietate și o luăm pe căi greșite. Cele câteva programe de ajutorare a acestor persoane nu fac față numărului imens de cazuri de acest gen. Vizionând clipul de mai sus ați observat drama unei adolescente după cum pare, batjocorită, bătută și tratată ca un câine. După cum spune și Levi pe finalul videoclipului, de ce să încurajăm așa ceva și de ce atunci când se întâmplă un asemenea lucru stăm pasivi și nu luăm atitudine? Asta e societatea în care trăim? Asta este societatea pe care ne-o modelăm singuri? Vom ajunge să ne mâncăm unii pe alți pentru ce? Bani? Frumusețe? Curvie? … lucruri trecătoare. Nu o voi da acum în religie pentru că subiectul nu la asta se referă însă aceste lucruri trec odată cu noi în neființă și rămân în urma noastră rămășițele trecutului. Rămân găuri, găuri care dacă acum sunt imense și ne afectează imens, putem să ne gândim ce se va întâmpla cu copii noștri? Ce se va întâmpla cu noi în viitor? Nu putem ghici viitorul, dar îl putem modela așa cum dorim noi. M-am decis cu câteva lacrimi în ochi căci videoclipul prezintă realitatea crudă în care trăim, să deschid un site unde putem ajuta cu sfaturi diverse persoane ce au nevoie de noi. Fără bani, fără trucuri sau șmecherii, ci doar implicare pentru ceea ce eu numesc un viitor mai bun.

Fata din videoclip pe nume Amanda, a avut totuși puterea să nu recurgă la un gest extrem, chiar dacă a avut extrem de mari necazuri. Puneți-vă în pielea acestei persoane, dacă vouă vi s-ar întâmpla așa ceva cum ați reacționa? Sunt sătul să văd și să aud atâta suferință, iar poate majoritatea spuneți că ce pot eu să fac? Eu? Nu prea multe, însă împreună chiar și într-un număr mic putem ajuta fiecare cum putem la evitarea acestor cazuri. De la simplul fapt de a nu mai încuraja bătăile în curtea școlii, când toți cred că facem galerie sau chiar în sălile de clasă ne dăm „mari cocoși” șmecheri și căutăm oricând un motiv de ceartă, până la oferirea de asistență din viața noastră personală. Un psiholog a învățat o carte, însă noi am trăit experiențe de viață pe care acei oameni nu le-au trăit și probabil nu pot oferi un sfat din suflet și un sfat corect. Fiecare suntem diferiți , însă hai să clădim o lume mai bună și să ne construim un viitor.

Cine dorește cu adevărat să mă ajute la un proiect ce își dorește să ajute și să prevină astfel de cazuri, îl rog să lase un comentariu. Nu am nevoie de banii voștri sau de cine știe ce lucruri materiale. Semenii noștrii au nevoie de noi.

Leave a Reply