Unde mai lucrăm în ziua de azi?

Unde mai lucrăm în ziua de azi? Mă dau drept exemplu, am terminat un liceu iar momentan nu am putut intra la facultate, rămâne să discutăm în alt subiect despre asta dar tema de astăzi este axată pe disponibilitatea locurilor de muncă.

Afară sau în România?

Mă întreb încă de câteva luni încoace dacă să plec în afară sau să rămân în țară, de  ce? Momentan lucrez la RCS RDS și nu cred că stau la noi câini cu colaci în coadă (Nici în alte țări dar măcar ai un trai decent) la un salariu de bază de 150 RON care îl am iar restul se bazează pe comisioane…ce poți face cu 500-900 lei în ziua de azi? Cel puțin comisioanele la mine se fac foarte greu, oraș mic, concurența mare, te mai fură un alt agent pe la spate că deh așa e în România fiecare încearcă să își câștige pâinea.

Mă gândesc tot mai des să plec în afară, undeva prin Anglia sau în Italia undeva unde chiar dacă nu îmi pot clădi momentan un viitor solid, pot face o bază materială cu care să mă descurc. Voi ce credeți? V-ar conveni ca deja la 19 ani să mai depinzi de părinți? Până la cât? 🙂

Și totuși și pentru a pleca în străinătate ai nevoie de bani (agenții de mediere, taxe de transport, bani pe minim 3 luni de trăit – cazare, hrană) și cel mai important găsirea unui loc de muncă stabil.

România Pro și Contra

România e o țară cu potențial turistic uriaș însă a decăzut începând cu perioadă post comunistă încet încet, până a sosit criza. Nu am știut să gestionăm banii și am lăsat dreptul politicienilor de a fura de la propriile noastre guri. Mă întreb de ce o țară precum Germania poate ieși dintr-o criză și chiar să prospere iar România nu? Din cauza unui sistem prost organizat și a numeroaselor furturi și dezinteres.

România are mai multe contra decât pro-uri, probabil pro-urile sunt date de cei ce ne vizitează țara dar nu trăiesc aici pe un salariu mizerabil, cu prețuri mai mari ca în occident,etc.

Voi și mă adresez în special celor tineri, voi ce faceți sau ce veți face odată cu terminarea studiilor?

Leave a Reply