Ștergeți messengerul !

Astăzi vreau să vă spun de ce să vă ștergeți messengerul, indiferent că folosiți yahoo, skipe, msn și așa mai departe.

Sunteți conștienți cât timp puteți pierde pe chat? Chiar și atunci când nu-l folosiți voi, tot veți fi întâmpinați de un ”mic” mass, anumite întrebări sau un pur și simplu ”ce faci”. Să zicem că sunteți bloggeri, așa cum marea majoritate dintre voi sunteți defapt, aveți o idee foarte bună și vă apucați să deschideți repede tabul pentru a vărsa cuvintele într-un articol, vă apucați liniștiți, scrieți un paragraf, două și intervine jhon și vă întreabă, ce faci ”boss”, în acel moment, automat creierul tău se va desprinde de la ideea articolului și se va concentra la întrebarea adresată de jhon, chiar dacă o ignori, ai citit-o și deja te-a deranjat și în majoritatea cazurilor ideea se pierde.

Dacă v-aș spune că pierdeți cel puțin două ore din cele cinci pe care le petreceți cu messengerul deschis m-ați crede? Totul se petrece involuntar! Chiar dacă vă dați sau nu seama, timp tot veți pierde și îl pierdeți degeaba pentru că nu intrați pe messenger cu treabă, poate că intrați dar foarte, foarte rar!

Așadar, gândiți-vă puțin cât timp în plus ați avea dacă nu ar exista messengerul, gândiți-vă câte lucruri puteți face în timpul pierdut și credeți-mă că pierdeți timp. Dacă sunteți persoane care lucrează în mediul online, messengerul vă va face să pierdeți timp după cum ziceam, și efectiv bani, deci renunțați la messenger, măcar pentru o săptămână și vedeți ce se va întâmpla.

În cazul în care aveți parteneri de business cu care trebuie să schimbați vorbe foarte des, făceți-vă o nouă adresă și adăugați doar persoanele cu care colaborați și cu care trebuie să discutați foarte des. Poate că unii dintre voi îmi vor zice, ok, dar dacă stau pe invizibil? Dacă stați pe invizibil tot veți pierde timp, primiți celebrul ”mass” și dacă aveți două secunde libere, aruncați un ochi în listă să vedeți cine mai este online, poate intră cineva cu care nu ai mai vorbit de foarte mult timp și uite așa intrii într-o conversație care îți va mânca timp. deci renunțați la messenger dacă vreți să fiți mai productivi în ceea ce faceți sau dacă vă plângeți că nu aveți timp.

În schimbul messengerului, învățați să folosiți mail-ul, setați-vă intervale de timp în care să-l verificați și să răspundeți la mail-uri. Nu v-o spun cu răutate, vă dau doar un sfat, un sfat care pentru cei ce lucrează în mediul online este mai mult sau mai puțin considerat cu o pungă de bani. alegerea vă aparține, doar gândiți un pic situația și trageți singuri concluziile.

Nu știu de ce zic să faceți asta când și eu o fac.. ah ce fel am ajuns 😀

Leave a Reply