Sistemele de încălzire, explicate

sistem de incalzire

Sistemele de încălzire centrală sunt mai ieftin de folosit decât orice alte sisteme. Este mai convenabil și mai eficient să îți instalezi o încălzire centrală în casă, decât să ai, spre exemplu, câte un șemineu în fiecare cameră.

Există o gamă diversă de sisteme de încălzire ce pot fi combinate sau folosite separat. Pe lângă acest lucru încălzirea în casă se poate stimula cu ajutorul încălzirii în pardoseală. Avantajele încălzirii în pardoseală sunt foarte multe și imediat ce le afli cu siguranță vei face și tu această investiție.

Acest tip de încălzire este mai costisitor de instalat, dar este de încredere, sigur, ușor de folosit și rezistent și ar trebui să își merite banii pe termen lung.

Citește mai departe pentru a afla despre diverse sisteme de încălzire și modul în care funcționează.

Circulația apei

Acest sistem, care este foarte popular în Europa, folosește apă fierbinte generată de un boiler, ce trece prin panourile de pereți specializate pentru a transfera o parte din căldura din apă în aerul înconjurător.

Boilere cu abur

Caloriferele, amplasate în diverse zone ale casei sau clădirii, sunt umplute cu apă fierbinte sau abur dintr-un boiler ce folosește gaz sau ulei pentru a încălzi apa astfel încât aceasta să scoată abur. În zilele noastre poți găsi diverse tipuri de calorifere și boilere pentru a le implementa în sistemul de încălzire actual.

Pompe de căldură

Acestea sunt populare în țările cu un climat mai cald și funcționează astfel: în timpul lunilor de iarnă, pompa de căldură ia căldura de afară pentru a se încălzi și funcționează invers în timpul verii, scoțând aerul cald din interior afară.

Cuptor cu aer cald

Aerul este încălzit în cuptor, care se folosește de ulei, gaz sau electricitate pentru a funcționa. Acest aer încălzit este apoi distribuit prin diverse canale prin intermediul unei suflante. În acest fel, casa este încălzită, prin aceste canale, ce sunt instalate prin intraega casă și aerul cald ajunge în toate camerele.

Încălzire solară

Puterea solară este o sursă de energie regenerabilă. Este destul de scumpă de instalat, dar guvernele din diverse țări oferă anumite ajutoare în această privință. Uitându-mă la partea plină a paharului, în timp ce folosește razele soarelui care ating panourile specializate, încălzirea solară este mai ieftin de întreținut față de alte sisteme. Energia solară surprinsă trece prin sistemul de încălzire și este distribuit în casă sau clădire prin intermediul unor ventilatoare.

Citeşte şi  Creează atmosfera ideală cu difuzoare Stadler Form

Rezistență electrică

Acest sistem este alcătuit dintr-o unitate de încălzire ce este legată la alimentarea cu energie electrică. Căldura rezultată din acest proces este trece prin sistemul de ventilare a casei și este distribuită prin intermediul ventilatoarelor.

Sistem de biomasă

Un sistem de biomasă arde materia organică, exemple pot fi peleții de lem, bușteni de lemn sau bucățele de lemn, într-un boiler sau o sobă. Boilerele pot fi conectate la o un sistem de încălzire existent. Este foarte scump de instalat, dar energia pe care o produce este neutră carbon.

Toate acest sisteme de incălzire au avantajele și dezavantajele lor. În timp ce sistemele de încălzire care funcționează pe ulei  sunt foarte eficiente, combustibilul folosit nu este o sursă curată de energie. Pe de altă part, panourile solare, deși sunt foarte eficinete, pot să-ți ofere doar 50% din apa fierbinte necesară, astfel că este necesar un boiler sau un sistem electric pentru a-ți oferi încălzirea de care ai nevoie. Biomasa folosește energie neutră de carbon, dar sistemul depinde de mai mulți factori cum ar fi spațiul de depozitare și disponibilitatea de combustibil.

Solicitarea unui sfat de specialitate înainte de a achiziționarea și instalarea unui sistem de încălzire este obligatorie, în special dacă este prima dată când treci prin acest proces și nu le ai cu specificațiile tehnice. Sistemul tău de încălzire ar trebui să-ți îmbunătățească stilul de viață, nu să fie un consumator avid de resurse.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>