Sfaturi pentru a menţine ordinea în baie

Redecorare baie

Baia este una din acele încăperi care are nevoie de curăţare destul de des. În acelaşi timp, există anumite modalităţi prin care poţi să păstrezi o baie îngrjită pentru mai mult timp. Urmăreşte aceste şase sfaturi ale specialiştilor şi timpul alocat pentru curăţenia băii va scădea considerabil.

CÂT MAI MULTE SPAŢII DE STOCARE

Dacă observi mereu obiecte peste tot în baie cu siguranţă te-ar ajuta câteva dulapuri în care să stochezi produse de curăţenie, produse de îngrijire sau prosoape. Chiar dacă dispui de un spaţiu restrâns, câteva rafturi cu obiectele des folosite şi un dulap cu oglindă sunt suficiente pentru a ascunde tot ceea ce nu vrei să fie la vedere.

PROSOAPE DE ACEEAŞI CULOARE

Pentru a păstra o atmosfera aerisită e important atât unde depozităm prosoapele cât şi culoarea lor. Dacă vrei puţină eleganţă în baie poţi să creezi un efect de spa: rulează toate prosoapele şi aşează-le în aceeaşi ordine pe un raft deschis. Nu uita să le alegi pe cele de aceeaşi culoare.

ASCUNDE JUCĂRIILE COPIILOR

Dacă te numeri printre cei care au copii, înseamnă că ştii ce înseamnă o baie în care găseşti jucării cam peste tot. De la maşinuţe la animale acvatice, uneori se strecoară şi în cele mai ascunse locuri si te trezeşti călcând pe ele. În acest caz îţi recomandăm o soluţie pentru a depozita jucăriile şi a salva spaţiu: alege un coş pe care îl poţi aşeza pe un raft sau în dulap. În acest fel jucăriile vor rămâne la îndemână şi tu te vei bucura de un spaţiu cu adevărat relaxant.
SPUNE “DA”CUTIILOR ŞI COŞULEŢELOR

Cele mai practice obiecte de depozitare sunt coşuleţele împletite şi cutiile de diverse modele şi forme. Poţi să aloci câte una fiecărui membru al familiei dacă e nevoie şi poţi depozita aproape orice în ele. Optează pentru un coş de rufe care să se potrivească cu decorul.

CREEAZĂ O ATMOSFERĂ PLĂCUTĂ

Specialiştii în amenajări interioare subliniază faptul că ar trebui să investim cam acelaşi timp şi aceeaşi atenţie decorării băii precum acordam decorării dormitorului, spre exemplu. Mai mult decât atât, e important să existe o armonie vizuală în baie. Când mobilierul şi accesoriile de decor se potrivesc între ele va exista o armonie totală în baie. Asigură-te că iei în calcul toate detaliile când vine vorba de spaţiul pe care îl amenajezi. Vei avea o baie organizată in care îţi va face plăcere să petreci timp.

EXPUNE DOAR CEEA CE E NECESAR

Sfatul nostru în cazul în care vrei să ai o baie ordonată este să păstrezi cât mai puţine produse expuse. Spre exemplu, seturile de baie pe care le-ai primit cadou însă nu le-ai folosit niciodată sunt doar un element de decor pe care se aşează praful. Gândeşte practic şi renunţă la tot ceea ce ţi se pare că nu are nicio utilitate. Verifică datele expirării produselor de îngrijire şi depozitează în dulapuri închise ceea nu folosesti zilnic.

Încearcă să ai cât mai puţine prosoape aruncate peste tot în baie – apelează la cuiere sau optează pentru mânere pe care le poţi agăţa.

Leave a Reply