Sfaturi din propria experiență legate de internet..

Salutare dragi prieteni, astăzi o să va dau câteva sfaturi din propria experiență.  Am ceva vreme de când frecventez paginile web şi nu numai.  S-au cam făcut 4 ani de acum de când eu pot spune că am acces la internet şi acest lucru mi-a adus şi lucruri bune dar şi lucruri rele. Voi scrie mai jos ceea ce va poate influenţă pe internet şi tipuri de personalităţi pe care le regăsiți în largul internet.

1.Bani Online

Majoritatea celor care navighează pe internet mai mereu se gândesc să facă şi bani pe internet, posibilităţi sunt nu zic nu,  însă nu vă avântaţi aiurea în diverse proiecte cum am făcut eu. Aveam domenii şi site-uri cu zecile dar am realizat că numai unul este de ajuns acesta fiind acest blog. De când sunt eu pe aici nu pot zice că nu am câştigat însă munca depusă nu se merită să o faci pentru câţiva euro cât câştigi în viaţa asta virtuală, asta dacă nu eşti freelancer. Revenind la chestiunea banilor vă pot spune că această chestiune nu este sigură şi trebuie tratată cu atenţie şi seriozitate. Dacă vrei să câştigi un ban online nu te apuca să dai ţepe ca disperatul şi să înjuri ca să nu intri în categoria “copil 14 ani” despre care vom vorbii puţin mai jos. Pentru a face bani trebuie să înveţi şi să fii priceput într-un anumit domeniu. Eu am lucrat cu serverele de Metin2 cam 2-3 ani de acum însă nu se merită pentru 10 E care îi iei de la un copil..  şi bani aceia furați de la mama de pe telefon. Nu pot zice că nu am câştigat şi $ în mâna însă nu îndeajuns încât să poţi trăii din asta. Eventual mi-au ajuns de un suc sau un film şi cam atât. Cum spuneam mai sus am rămas doar cu acest blog şi nu am de gând să îl monetizez, eventual doar cât să plătesc dările (hosting, întreţinere, etc), tot ce e pe acest blog şi toată muncă depusă este un hobby şi nu intenţionez să fac bani din asta, o răsplată ar fi ca tu să exişti şi să citeşti în acest moment ce relatez, nimic mai mult. Nu vă aventuraţi în afaceri care promit bani mulţi şi aveţi grijă la ţepe şi tepari.

2.Personaj: Copil 14 ani

În aceşti 4 ani am dat peste fel şi fel de oameni printre care şi această “grupă” de copii 14 ani. Copilul de tip 14 ani (nu toți,este doar o generalizare) se caracterizează în primul rând prin cuvântul “MAN”.  Exemplu: „Cf mane ia zii nu îmi flodezi şi mie un sv d ks?”. Cam asta ar fi copilul de 14 ani. De ţinut minte că dacă este refuzat te înjură de familie şi de morţi şi de răniţi de te saturi. Copilul de 14 ani este obsedat să îi dai o funcţie anume dacă ai o comunitate şi promite marea cu sarea dacă îi dai gradul (obsedat de rank) . Tot copilul de 14 ani este mai mare de 14 ani (“cică”) . Are undeva la 20 ani şi poate face orice cu 5 euro furaţi de la mama de pe mobil. Are un server de 5 euro şi aia furaţi de la părinţi şi încearcă,  se roagă de ţine să îi dai totul “moca”,  are un limbaj prost gândit de messenger cu cuvinte gen “mane” , “wee” , “cf bo$$” şi multe altele. Aveţi grijă la aceşti copilaşi, cea mai bună metodă de a scapă de ei este butonul Add on ignore list 🙂

3.”Hacerul” între 4 pereţi

De câte ori nu am vrut eu să discut despre acestă categorie (tot de copii doar că mai mici sau mai mari). “Hacerul” între 4 pereţi se caracterizează printr-un limbaj de mahala cu înjurături ţigăneşti şi ameninţări către calculatorul tău sau serverul tău. Uitaţi un exemplu:

„xHacerulx: Bo$$ fmm dc miai respins ba cererea de GM pe sv?Bagamias X,Y,Z de nu îţi fludez sv s îl fak gm mode să se … toţi pe el,fmmm de j*g.”

Cam acesta este un comportament de „hacer” între 4 pereţi. „Hacerul” între 4 pereţi are un progrămel .bat care ţi-l da pe messenger şi îţi închide calculatorul (Nu m-am putut abţine să nu rad la frază asta =))))))) ) , hacerul între 4 pereţi te va ameninţă mereu că vă opreşte netul sau că vă “fludeaza” serverul. Uitaţi şi o parodie legată de acest lucru (cu dedicaţie pentru” haceri ” )

 

4.Conturile de jocuri şi ţeparii

În această categorie intră în special metinarii şi cei ce joacă jocuri STEAM. Ca să se dea şi ei mari că deh au valoare că şi Guţă şi că nu se joacă jocuri piratate vin şi îl fură pe X de steam păcălindu-l cu una dintre ultimele 2 tactici de mai sus. Ţeparul nostru are undeva la până 17 ani şi minim 12 ani. Este un copil cu vise mari ce are boală pe butonul “IGNORE” după ce a apucat de te-a “tepuit”. Are în el fraze foarte “stilizate” de genul: „Mane hai că îţi dau man 3 E , ce plm doar suntem oameni.” Tot această categorie de persoane dar de data asta metinarii se folosesc de tactica “hacer între 4 pereţi” şi folosesc keyloggere de pe net ( şi alea date de unul care vroia să radă de ei ) şi trimit aceste programele pe messenger după care fură conturi şi iteme pe metin la greu. Eu nu înţeleg cum poţi fi aşa obsedat să joci Metin2. Am de acum 3 ani de scripting însă niciodată nu am jucat aşa împătimit metin2,am jucat cu amici colegi să ne distrăm şi va zic sincer că m-am plictisit şi pe nici un server nu am făcut level 99 pentru că pentru mine e un joc foarte penal şi aiurit gândit doar pentru a face $. Aveţi grijă la această categorie de tepari că o să aveţi viaţă grea.

În mare cam asta e,vreau să va spun că acest articol nu este scris pentru a judeca nişte persoane ci doar pentru a arată vouă , cititorilor,  în ce ţară trăim şi cum ne poate influenţa asta în viaţă virtuală. Ar mai fii destule de zis însă acestea sunt cele mai importante.

P.S Greşelile gramaticale sunt puse expre pentru a atrage atenţia !

Leave a Reply