Scurt istoric al ceasurilor de mana

Daca esti fascinat de ceasuri probabil ca stii o multime de lucruri despre ele. Iar daca nu stii prea multe despre ele te invit sa citesti in continuare pentru ca cu siguranta sunt informatii interesante. Ceasul de mana are o istorie indelungata dar si foarte interesanta in acelasi timp.

In anul 1500, Peter Henlein – un lacatus german – a inceput sa faca ceasuri mici, ele nu erau purtate la mana pentru ca dimensiunile lui erau asemanatoare unui puc de hochei si prin urmare oamenii le tineau in mana sau in buzunar. Abia in al Primul Razboi Mondial a fost purat la mana, asa cum il purtam noi astazi. Blaise Pascal, mathematician si filozof francez, apare in documentele istorice, ca fiind prima peroana care a purtat un ceas la incheietura mainii. Pentru ca la acea perioada ceasurile nu aveau bratari ca sa il poti purta cu usurinta la mana, Blaise Pascal a atasat o sfoara ceasului sau de buzunar.

In anul 1838 Louise Audemars inventeaza primul mecanism de intoarcere si fixare cu coroana, iar abia in 1868 este produs primul ceas de mana de catre Patek Philippe.

Pe 25 decembrie 1969 a dost produs primul model de ceas cu quartz, el a dost produs de brandul japonez Seiko, iar el ajungea sa valorize 450.000 yeni. Cu aceasta suma, piperata de altfel, la acea vreme puteai sa iti achizitionezi un automobil Toyota Corollo.

Daca aceste informatii te-au convins ca, ceasurile sunt foarte faine si iti doresti sa iti achizitionezi unul o poti dace de pe site-ul celor de la CeasMania. Ei au o gama foarte mare de ceasuri de mana originale. Poti gasi atat ceasuri accesibile ca pret, dar si ceasuri de lux. Plus ca au niste oferte foarte bune atat la categoria ceasuri barbatesti cat si la categoria ceasuri dama.

Leave a Reply