Schimbarea uleiului de motor: o datorie responsabilă a proprietarului de autovehicule

Schimbarea uleiului de motor o datorie responsabilă a proprietarului de autovehicule

Schimbarea uleiului vehiculului tău este probabil cel mai important lucru pe care îl poți face pentru a prelungi durata de viață a motorului.Schimbarea uleiului înseamnă îndepărtarea uleiului vechi și înlocuirea acestuia cu ulei nou. 

De ce este necesar acest lucru?

Pentru a răspunde la această întrebare trebuie să definim scopul uleiului într-un motor. Scopul principal al uleiului de motor este de a reduce frecarea și de a lubrifia piesele metalice în mișcare din interiorul unui motor. Fără această reducere a frecării, motorul tău s-ar opri brusc și violent în câteva secunde după pornire. Scopul secundar al uleiului de motor este de a asigura o oarecare răcire a motorului, deși acest efect de răcire este foarte limitat. De aceea, motorul are un sistem complet separat pentru răcire. Acest sistem utilizează de obicei aer sau apă ca agent de răcire.

Ca urmare a trecerii prin motor, uleiul se murdărește prin introducerea de contaminanți. Acești contaminanți sunt literalmente reprezentați de murdărie, praf, bucăți de metal, lichid de răcire a motorului și chiar picături de apă. Uleiul murdar conține, de asemenea, nămol, care este o combinație de murdărie solidă pe bază de carbon și uleiul însuși care se descompune în timpul oxidării (prezența oxigenului la temperaturi ridicate). Așa că poți vedea cât de dăunător poate fi acest lucru pentru sănătatea motorului, din această cauză fiind necesară schimbarea uleiului respectiv.

Cât de des ar trebui să efectuezi un schimb de ulei?

În termeni generali, uleiul ar trebui schimbatîn fiecare an sau la 10000-15000 km parcurși.

De unde poți achiziționa ulei de motor?

Poți cumpăra ulei de motor direct de la distribuitorul Midarion SRL, reprezentant oficial și exclusiv de ulei marca Belco, produs în Belgia.

Distribuitorul comercializează atât ulei de motor pentru autoturisme și utilitare cât și ulei de moor pentru autocamioane truck și bus.

Pe lângă acestea, găsim în portofoliul lor și: uleiuri transmisie manuală și automată, fluide speciale, uleiuri agro, uleiuri hidraulice, uleiuri industriale, uleiuri pentru industria alimentară, uleiuri marine și uleiuri în 2 timpi pentru scootere.

uleiuri de motor auto

În gama de uleiuri de motor pentru autoturisme și utilitare găsim 19 tipuri de uleiuri, în diverse cantități: Multigrade, Presto, Titanium, Powersprint, Diamant, Zenon, Brilliant, Cobalt, Goldm Longlife, etc.

Un ulei potrivit pentru motoarele pe benzină și Diesel care îndeplinește cel mai înalt nivel de performanță este Diamant 5W-40. Acesta asigură o fluiditate excelentă la temperaturi scăzute și garantează pornirea ușoară la rece ajutând reducerea uzurii motorului. Uleiul conferă durabilitate motorului chiar și în condiții severe.

Mai multe detalii despre uleiurile de motor marca Belco găsești accesând site-ul web www.belco.ro.

Leave a Reply