Scapa de hainele subtiri cu ajutorul sacilor de vidat haine!

Saci de vidat – comprimati rapid hainele, lenjeria de pat, pilote, perne, etc.

Coplesit de cantitatea impresionanta de haine in spatiul prea mic pe care il aveti la dispozitie, v-ati decis sa achizitionati saci de vidat. Felicitari! Acesta este primul si cel mai important pas pentru o mai buna organizare a dulapului dumneavoastra. Ulterior va veti insusi rapid procedeul de comprimare, pentru ca acesta este intuitiv si dureaza doar cateva minute.

Daca vidarea in sine (scoaterea aerului din saci) se realizeaza in cateva secunde, o atentie deosebita trebuie acordata selectarii articolelor de vidat iar la final depozitarii sacilor vidati in spatii adecvate.

Dupa ce ati comprimat hainele si articolele textile dorite in saci de vidat, asezati-i pe o suprafata dreapta si neteda. Cel mai la indemana va fi de obicei dulapul, dar la fel de bine ati putea prefera spatiul de sub pat sau pe ce de deasupra dulapului. Important este sa va asigurati ca in jur nu exista obiecte ascutite care ar putea perfora sacii de vidat.

Tot legat de depozitare, este important sa evitati plasarea sacilor vidati in apropiarea unei surse de caldura (nu langa un calorifer de exemplu). De ce? Deoarece caldura poate topi sacii de vidat si/ sau supapa. Sacii sunt dintr-un materil plastic rezistent, dar sensibil la caldura. Chiar daca presupunem ca sacii nu se topesc complet, caldura poate stirbi din calitatea plasticului, facandu-l mai sensibil la perforari si scurgeri de aer. Prin urmare, sacii de vidat umpluti in mod adecvat nu ar trebui depozitati in exterior (nu pe terasa si nu pe balconul deschis), in apropierea orificiilor de ventilare, caloriferelor sau a prizelor electrice active.

3 Intrebari frecvente

  1. Cum puteti deschide sacii vidati?

 

Pur si simplu deschideti fermoarul lateral si deschideti punga. In acest mod aerul va iesi din saci.

  1. Cat timp raman sacii vidati?

 

Sacii de vidat buni ar trebui sa impiedice patrunderea aerului pentru cateva luni. Daca ajung sa fie perforati sau sa se deterioreze plasticul din care sunt realizati, atunci aerul poate patrunde in ei intr-un timp mai scurt.

  1. Hainele vor reveni la starea initiala, dupa ce vor fi scoase din sacii de vidat?

 

Desigur. In urma vidarii ele vor ramane brazdate de cateva cute, dar daca le veti calca, vor putea fi utilizate ca de obicei.

Saci de vidat – mici trucuri

– Puteti scapa de cutele de pe hainele vidate atunci cand calatoriti. Pur si simplu pulverizati-le cu putina apa dupa ce se scoateti din saci, scuturati-le si lasati-le sa se usuce pentru cateva minute. Nu e nevoie sa le mai calcati.

– Folositi saci de vidat haine pentru a proteja hainele de umiditate, mucegai si molii.

– Pentru o utilizare optima cititi instructiunile care insotesc sacii de vidat comandati.

– Puteti repara o impunsatura sau un punct in sacul de vidat, cu ajutorul unei bucati de scotch.

Saci de vidat haine sunt parfumati cu diverse mirosuri ca levantica, iasomie, trandafir,mar, etc.

Leave a Reply