Remedii pentru repararea cuticulelor

unghii sanatoase

Cuticulele crapate și zdrențuite nu sunt doar inestetice – sunt nesănătoase. Cuticulele deteriorate pot permite ca bacteriile, ciupercile și murdăria să ajungă sub piele, ducând la infecții. Dacă cuticulele dvs. au nevoie de puțină TLC, hidratatoarele profunde le vor calma și vindeca. Încercați sa gasiti remedii in cremele si uleiurile de cuticule pe care le gasiti in magazine sau in mediul online.

Cuticulele deteriorate ușor

Uleiul de cocos este un hidratant bun pentru cuticulele uscate și ajută la întărirea țesutului acestora. Pentru a aplica un tratament cu ulei de nucă de cocos sau cu o crema puternic hidratanta care contine uei de cocos, frecați cu generozitate o cantitate de mărime unui bob de mazare din tubul de crema pe fiecare cuticulă. Puneți mâinile în mănuși de plastic, puneti mainile in chiuveta și lăsați apa sa curga pana  va acopera mainile timp de cinci până la 10 minute înainte de a scoate mănușile.

Cuticule foarte deteriorate

Deteriorarea severă a cuticulelor necesită un tratament restaurativ care vindecă în timp ce se hidratează. Se amestecă părțile egale cu miere și ulei de măsline într-un castron. Adăugați aceeași cantitate de suc de aloe vera pentru a ajuta la vindecarea eventualelor fisuri sau despicături ale pielii. Se amestecă bine soluția și se aplică liber cuticulele. Continuați masajul timp de cinci minute pentru a lucra ingredientele în piele. Repetați tratamentul de până la de trei ori pe săptămână până când cuticulele dumneavoastră sunt sănătoase. De asemenea puteti folosi crème si uleiuri puternic hidratante care sa contina o cantitate mare de suc de aloe vera si miere. Cremele sau uleiurile care contin astfel de ingredient vor patrunde in piele prin masarea timp de cateva minute a cuticulelor.

Cuticulele deteriorate sever sunt intalnite foarte des la persoanele care isi rod unghiile.

Folosirea unui ulei sau a unei creme special create pentru ingrijirea cuticulei va hrani in profunzime pielea uscata din jurul unghiei si va asigura cresterea acestora, mentinandu-le elasticitatea

 

Leave a Reply