Profită de avantajele de a sabla cu gheață carbonică

Gheata carbonica

Atunci când este necesară o curățare rapidă și eficientă a diverselor suprafețe din piatră, sticlă, metal sau alte materiale solide se apelează la sablare. Sablarea se efectuează prin suflare abrazivă asupra diverselor suprafețe. Pentru o sablare precisă, eficientă și care să nu fie toxică cea mai bună variantă este sablarea cu gheață carbonică. Principalul avantaj al utilizării de gheață carbonică pentru procesele de sablare îl reprezintă faptul că această gheață carbonică nu lasă reziduuri și nu sunt folosiți compuși chimici care să afecteze suprafețele curățate.

Gheața carbonică este de fapt dioxid de carbon în formă solidă și pură, fiind cunoscută și sub denumirea de zăpadă uscată sau gheață uscată. Datorită faptului că gheața carbonică trece direct din stare solidă în stare gazoasă prin procesul de sublimare, această gheață carbonică prezintă și avantajul de a nu se topi atunci când este folosită în procesul de sablare și astfel nu lasă apă. Trebuie subliniat faptul că gheața carbonică nu este dură și prin urmare curățarea oricărei suprafețe nu se face prin abraziune, ci prin acțiune termokinetică. În consecință, sablarea cu gheață carbonică nu provoacă daune nici unei suprafețe și tocmai de aceea este folosită și pentru curățarea diverselor obiecte și suprafețe fragile.

Sablarea folosind gheață carbonică este o metodă ce poate fi implementată în diverse situații. Astfel, sablarea cu gheață carbonică poate fi aplicată în situațiile în care se dorește eliminarea mucegaiului, pentru îndepărtarea straturilor de vopsea pe acele suprafețe unde se dorește revopsirea, pentru curățarea diverselor echipamente electrice, pentru curățarea echipamentelor folosite în industria alimentară sau pentru industria auto. Faptul că sablarea cu gheață carbonică nu presupune folosirea de compuși chimici reprezintă un mare atuu mai ales în industria alimentară spre exemplu, acolo unde riscul de contaminare al alimentelor cu diverși compuși chimici este foarte mare și tocmai de aceea folosirea de gheață carbonică pentru curățarea echipamentelor este cea mai bună alegere. Industria medicală folosește de asemenea sablarea cu gheață carbonică tocmai pentru a avea siguranța că pacienții care sunt în spațiile curățate cu această metodă nu vor avea de suferit. Mai mult decât atât, folosirea sablării cu gheață carbonică în centre medicale salvează și mult timp pentru că pacienții nu trebuie mutați în alte spații pe perioada când este efectuată curățarea.

Indiferent de domeniul de activitate unde ai nevoie de gheață carbonică, trebuie spus că oferta de astfel de produs pe piață este foarte numeroasă și multe sunt firmele care comercializează gheață carbonică. Cu toate acestea, dacă vrei să ai garanția unei calități superioare și a unui preț excelent pentru gheață carbonică este important să reții acest nume – Carbonica.ro. Carbonica.ro este o firmă din Iași ce comercializează gheață carbonică și oferă prețuri foarte competitive pe piață. Pentru a-ți face o imagine asupra prețurilor și serviciilor oferite de Carbonica.ro nu îți rămăne decât să iei legătura cu aceștia la telefon 0764 998 877 sau pe site-ul firmei. În funcție de preferințe și de distanță, vei putea alege dacă gheața carbonică îți va fi livrată sau o vei ridica direct de la sediul firmei.

Leave a Reply