Prietenia de domeniul trecutului ?

Prietenia reprezintă relația dintre 2 sau mai mulți oameni, o relație bazată pe încredere, ajutor reciproc și înțelegere.Bănuiesc acum că fiecare dintre noi are o proprie definiție a prieteniei bazată pe experiența pe care o are.Pentru mine prietenii sunt acei oameni cărora le pasă de mine cu adevărat și nu mă folosesc ca pe o unealtă pentru scopurile lor materiale. Obișnuiesc dacă mi se oferă prietenia să răspund cu aceeași monedă și să fiu o persoană confidentă, pe care să te poți baza și pe care o poți suna la orice zi și din noapte.

Totuși relațiile de prieteni au început să dispară.Astăzi, prietenia se rezumă în special la numărul de prieteni pe care îl ai pe facebook și nu pe relațiile de socializare din modul offline.Dacă ai pe facebook peste 2.000 de prieteni nu înseamnă că îți sunt toți prieteni de suflet, majoritatea adăugându-te doar pentru ceva anume sau doar ca să aibă și ei la rândul lor mai mulți prieteni.

Cicero spune că „A avea un prieten este a avea un alt eu. A trai si-a iubi este acelasi lucru.”, ceea ce înseamnă că prietenii noștri trebuie să ne fie asemănători ca și caracter și să existe o compatibilitate, nu pot fi prieten cu un criminal sau cu un hoț pentru că acest lucru nu îmi stă în fire.

Eu nu am prieteni adevărați cel puțin până în acest moment.Acei prieteni pe care să îi sun la 3 dimineața să le zic ce nașpa mă simt,acei prieteni care să mă sune și să nu fiu eu nevoit să fiu cel ce mereu îi bagă în seamă, acei prieteni care merg cu mine la grătare, în cluburi și fac caterincă, râd de mine sau râdem împreună.. Nu. Poate viața îmi rezervă altceva de aceea aștept în continuare să văd ce se va întâmpla… Poate greșesc eu undeva, sau poate doar că nu e încă momentul să am un prieten adevărat.

Prietenia cum spuneam a devenit de domeniul trecutului, observăm atâta ură și dușmănie în societatea actuală, ne mâncăm unii pe alții și ne dăm țepe pentru un colț de pâine, ne înjosim caracterul, ne umilim pentru niște nimicuri materiale care la un momentdat o să le pierdem. Pot spune că am avut totuși prieteni în trecut, unii rătăcindu-se pe drum și pornind pe căi greșite, iar alții care și-au schimbat comportamentul și au început să profite de mine.Probabil că într-o altă dimensiune ” de acasa”, de acolo de unde venim cu toții, există familii de suflete, și de ce nu – suflete-pereche. Să nu facem din acest concept o stereotipie, în sensul strict de cuplu, peste dimensiuni.Probabil, încet încet, omenirea începe să se trezească din amorțirea conceptelor care ne țineau prizonieri în lumea închipuită a materialismului exclusiv.

Încă un lucru important, cred cu tot sufletul că pentru a avea o prietenie frumoasă și de lungă durată TREBUIE cu orice preț să inveți să iți recunoști gresela ta și să ierți greșelile celor pe care îi numești prieteni.

În încheiere vreau să vă rog să vă alegeți cu grijă persoanele pe care le numiți prieteni. Prietenia devine de domeniul trecutului și rar mai găsești pe cineva pe care să numești prieten.

Toate cele bune,

Irinel Gabriel – Matei

Leave a Reply