Pași în realizarea unui magazine online

creare magazin online

Fie că ai nevoie de un produs la o oră târzie în noapte, fie că îţi dorești să nu te deplasezi până într-un centru comercial pentru a cumpăra un produs ce îţi este necesar, un magazin online aduce multe avantaje din perspectiva unui consumator. Deși poate părea mult mai simplă decât în cazul magazinelor fizice, faza de creare magazin online prespune urmarea anumitor pași, despre care vom discuta în ceea ce urmează.

Pasul 1 – Stabilirea formei juridice. Orice business trebuie să se desfășoare respectând normele legislative în vigoare, iar un magazin online nu face excepţie. Astfel, primul pas pentru realizare magazin online îl reprezintă forma juridică ce se potrivește business-ului tău, fie că optezi pentru un SRL, SA sau PFA.

Pasul 2 – Achiziţionarea domeniului. Fiind vorba de creare magazin online, un domeniu pe .ro sau .com este absolut necesar. Astfel, imediat după depunerea documentelor pentru forma juridică, poţi cumpăra un domeniu care este disponibil pentru magazinul online dorit.

Pasul 3 – Caută un pachet de hosting de încredere și design specializat. La fel ca și în cazul unui magazin fizic, când vorbim de realizare magazin online vorbim despre „un spaţiu” de vânzare, doar că de data aceasta este unul virtual. Pentru ca acest „spaţiu de vânzare” virtual să fie fiabil, ai nevoie de un pachet de hosting pe servere optimizate. Un pachet de hosting de la provideri cu un portofoliu serios, bine construit, garantează faptul că la nevoie vei primi suport tehnic specializat. În plus, este important să apelezi la firme de webdesign profesioniste pentru a avea un design creat pentru magazinul tău online.

Pasul 4 – Stabilește metodele de plată/livrare și securizează metodele de plată. Fiind vorba de realizare magazin online, metoda de plată va fi de asemenea online. Astfel, pentru a oferi siguranţă clienţilor, e necesar să oferi metode de plată securizate folosind criptarea de tip HTTPS. Odată avute stabilite metodele de plată, stabiliște modul în care produsele vor ajunge la clienţi, iar cea mai folosită este metoda firmelor de curierat.

Pasul 5 – Treci la promovarea magazinului online. După ce ai toate documentele juridice de funcţionare, iar website-ul magazinului este gata, atunci poţi trece la promovarea acestuia. Cel mai adesea promovarea se face tot folosind mediul online și numeroasele variante de promovare online, cum sunt site-urile de social media sau ads. Modul cum faci promovarea reprezintă cel mai adesea cheia succesului magazinului online.

În speranţa că pașii de mai sus sunt de folos pentru ideea ta de magazin online, este important de reţinut că pentru un astfel de business, site-ul reprezintă cartea sa de vizită. Astfel, creare magazin online pret poate varia în funcţie de cât dorești să investești, dar o firmă specializată de design web reprezintă o garanţie a faptului că website-ul magazinului tău este bine structurat și oferă facilităţi utile potenţialilor clienţi. Prin urmare, website-ul va atrage numeroși clienţi ce vor spori vânzările și încasările.

Leave a Reply