Panourile solare stau mai bine pe un acoperiş din ţiglă metalică

Acoperis din tigla metalica cu panouri solare

Majoritatea energiei de pe Pământ vine de la Soare. Razele soarelui ating întreaga suprafaţa a Pământului. Unele dintre aceste raze aterizează şi pe acoperişuri.

Un acoperiş de 100 de m² poate să obţină până la 100 kW de energie în timpul zilei în zone obişnuite, iar în zone în care este mai mult soare, se pot obţine până la 750 kW în timpul unei zile, majoritatea nefiind folosită.

Oamenii încep să înţelagă valoarea energiei gratuite oferite de soare din ce în ce mai mult. Colectorii de energie solară care transformă razele soarelui în electricitate, cunoscute şi ca panouri fotovoltaice sau panouri solare, devin din ce în ce mai comune pe acoperişuri. Aproape orice suprafaţă plată sau acoperiş poate genera electricitate.

Un acoperiş mare poate deveni o resursă care economiseşte foarte mulţi bani pe consumul de energie şi ajută la reducerea emisiilor de dioxid de carbon, dar şi a poluanţilor în atmosferă dacă acea energie înlocuieşte energia creată arzând combustibil.

Se pare că acoperişurile de ţiglă metalică, ca acele găsite pe clădiri din metal şi alte acoperişuri comerciale, sunt gazde excelente pentru panouri solare. Se potrivesc din cauza a 3 motive majore: avantaj de instalare, durată de viaţă şi condiţii potrivite.

În primul rând avantajul de instalare. Celulele solare de silicon sunt uşor de spart şi au cablare fragilă ce le conectează, aşa că au nevoie de sprijin solid, cum ar fi cel furnizat de o încasetare de aluminiu şi de sticlă. Majoritatea sistemelor de acoperiş, ce necesită un sistem ancorat pe suprafaţa unui acoperiş. Orice penetrare a acoperişului, pe termen lung, provoacă scurgeri potenţiale, iar acţiunea vântului pe panou poate să lărgească găurile în timp.

Să montezi panouri solare pe un acoperiş de ţiglă metalică este cea mai bună opţiune. Panourile pot fi prinse direct în acoperiş, eliminând orice penetrare de asemenea şi nevoia unui sistem special de prindere.

În al 2-lea rând este vorba de durata de viaţă. Durata de viaţă a unui acoperiş din ţiglă metalică este de 60 de ani sau mai mult, potrivindu-se mai bine cu durata de viaţă a panourilor solare. Durata de viaţă garantată a panourilor solare este de 20-25 de ani şi majoritatea continuă să fie productive mult după. Câteva acoperişuri comerciale, în afară de cele cu ţiglă metalică, vor rezista la fel de mult ca panourile solare.

Mai mult decât atât, majoritatea instalaţiilor solare sunt făcute pe acoperişuri existente, crescând şansele ca panourile solare să fie date jos la un moment dat şi reinstalate când acoperişul este înlocuit. Toate acele cheltuieli în plus şi întreruperea sursei de putere este eliminată o dată ce ai un acoperiş din ţiglă metalică.

Dacă un acoperiş din ţiglă metalică este menţinut corespunzător, panourile solare instalate pot rămâne neatinse până durata lor de viaţă este completă. Singura situaţie în care există şansa să trebuiască înlocuite este când vrei să le schimbi cu unele mai noi şi mai eficiente pe viitor. Dar dacă nu vrei un upgrade, poţi să te bucuri de cele originale, fiindcă acoperişul din ţiglă metalică va rezista pe întreaga durată de viaţă a panourilor solare.

Al 3-lea motiv pentru care acoperişurile din ţiglă metalică sunt potrivite pentru panourile solare este căptuşeala reflectorizantă, folosită în mod comun de cei care fabrică în zilele noastre pentru a reduce temperatura suprafeţei acoperişului, ce îmbunătăţeşte performanţa modulelor panourilor solare. Acest lucru se întâmplă datorită faptului că modulele de panouri solare devin foarte fierbinţi în faţa soarelui, iar această căldură creşte rezistenţa electrică a circuitului pe care îl alimenetează, reducând total eficienţa. Folosind caracteristica acoperişului de metal, efectul este redus.

Leave a Reply