Mâncare libaneză ? Unde ne delectăm cu așa ceva?

Un stereotip răspândit spune că Libanul se bucură de una dintre cele mai gustoase bucătării din zona Mediteranei. Dar cum denumirile Ras Asfour, Fattoush sau Shish Taouk nu sunt la fel de clare ca bruschetta și paella, un meniu libanez are nevoie de câteva lămuriri suplimentare. Ce și cum se mănâncă în Liban? Este bună mâncarea cu specific libanez ?

După patru secole de ocupație otomană, gastronomia levantină s-a răspândit și stabilit permanent pe coasta estică a Mediteranei. Siria, Turcia, Iordan, Irak sau Liban folosesc aceleași ingrediente, moduri de pregătire asemănătoare și împart inclusiv obiceiuri și numele unor preparate. Per total, alimentația e considerată mai sănătoasă decât modelul Occidental, fiind bazată în special pe cărnuri ușoare, de pui, pește și oaie, legume proaspete, lactate sub diferite forme sau ierburi aromatice. Influențele grecești se simt sub forma uleiului de măsline folosit din belșug, condimentele vin dinspre Orientul Mijlociu, la fel ca și ingredientele care rezistă mai bine la temperaturi mari, cum ar fi orezul.

Dacă v-am convins că mâncarea libaneză este una cu gust și stil acum rămâne să căutăm un restaurant care are specific libanez . Dacă ești din București poți găsi foarte multe, poți folosi ghidul restaurantelor pentru a găsi cel mai aproape restaurant de tine. Nu uita dacă vrei să ai o seară romantică să îți faci o rezervare, restaurantele libaneze sunt destul de căutate și s-ar putea să te trezești cu cel preferat plin de clienți 🙂 .

 

Leave a Reply