Mă gândesc la prima afacere

Mă gândesc la prima afacere deja. Vreau să strâng câțiva bănuți și să pornesc o afacere în domeniul telecomunicațiilor, mai bine zis doresc să deschidă o firmă ce va oferi servicii de hosting pentru site-uri, bloguri, forumuri.

Doresc să fac un sistem bine pus la punct prin care fiecare tip de platformă să beneficieze gratuit de instalare și configurere din partea firmei mele, dar și ajutor gratuit în limita timpului disponibil pentru fiecare platformă.

Afacerea va avea de vânzare de la pachete de găzduire web până la servere dedicate și domenii web. Mă gândesc și la un concurs de început pentru cei ce încă au un blog pe .wordpress sau .blogspot sau nu au blog deloc.

Doresc să ofer posibilitatea cuiva să aibă un blog personal, unde să scrie de plăcere și să își exprime acolo toate trăirile,etc. Ar fi frumos la bătrânețe să ai blogul și să îl recitești nu?

Mă gândeam la această afacere la un SRL-D pentru început, pentru că e gratuit, nu implică mari costuri de administrare pentru firmă și poate obțin și 10.000 de euro de la stat. Să vedem acum birocrația doar până unde se întinde.

Am citit recent un articol cum că, 1 din 10 tineri români doresc să își deschidă propria afacere față de 1 din 4 ca în Olanda. Bine că nu putem compara România cu Olanda… Mă gândesc la prima afacere  ca punct de plecare în viața mea, totuși voi lucra paralel și în alt domeniu pentru a putea întreține afacerea la început ca mai apoi să ajungă să se întrețină singură.

Citeşte şi  Euramis Consulting – pentru o bună calitate a normelor de prevenție

Voi încerca pe cât posibil să am clienți mulțumiți, pentru că într-o piață deja plină cu cartofi, omul ia cartofii cei mai frumoși și mai curați, nu ultimele modificări genetice.

Voi ce afaceri vă veți deschide sau ați vrea să deschideți ? 🙂

6 comments on “Mă gândesc la prima afacere

 1. Daniel H. 29/10/2014 15:41

  Sincer si eu ma gandesc la ceva dar trebuie buget de inceput maricel pana pui totul la punct.

 2. Cris-Mary 29/10/2014 16:19

  Am un job permanent de 11 ani si pe langa asta am deschis o agentie de webdesign dar nu lucrez cu Romania. Din primavara vreau sa mai imi deschid un business de suflet ale caror detalii nu pot sa le spun acum. Ideea e simpla: planning mult, pregatire sufleteasca pentru ceea ce urmeaza sa vina si multa incredere in tine. Daca crezi in ceea ce faci rezultatele vor veni insa te anunt de pe acum, timpul tau va fi dedicat muncii si va deveni din ce in ce mai putin. Dupa cativa ani buni insa vei putea sa-ti gestionezi si timpul 🙂

  • Matei Irinel 29/10/2014 16:26

   Din câte tot văd la tine pe blog 🙂 ești pasionată de decorațiuni, deci cred că afacerea va fi legată de acest aspect :)) , cu jobul permanent e foarte bună treaba asta dar mai greu găsești astăzi un job care să îți și placă dar să poți și rămâne timp îndelungat.

   • Cris-Mary 10/11/2014 18:22

    Devin prea transparenta:)) Esti pe aproape 😀

 3. Yamasha 29/10/2014 18:49

  Totusi… nu crezi ca e cam plina piata pentru asa ceva? Toti ofera WH, toti fac SEO, toti dau servere.
  In plus… costurile sunt enorme pentru asa ceva: de la programatori la serverele date.

 4. Vlad 31/10/2014 22:17

  În primul rând ţin să te felicit atât pentru iniţiativă cât şi pentru că te gândeşti să iţi deschizi propria afacere (nu prea am văzut/auzit tineri care să aibă astfel de ambiţii, cu atât mai puţin perseverenţa să îşi îndeplinească visul).
  În al doilea rând, pe un ton mai neserios, ţin să îţi spun următorul lucru: ai face bine să îţi îndeplineşti visul pentru că în viitor o să am nevoie de găzduire şi domeniu/domenii web şi de ce să apelez la un necunoscut când pot să apelez la tine?:-?…dar asta doar dacă oferi servicii de calitate 😛 :))
  Şi nu în ultimul rând, ca să îţi răspund la întrebarea de final, momentan am o afacere pe cont propriu, aşa că nu mă gandesc încă la o altă afacere pe care să o deschid 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>