Lucrezi în șantier? Cum protejezi picioarele?

imbracaminte de protectie

Munca într-un șantier de lucru necesită o echipare adecvată, pentru a putea oferi protecție și siguranță la locul de muncă, dar și pentru a evita accidentele nedorite. În cele ce urmează vă vom prezenta modalități de protejare a picioarelor în timpul lucrului în șantier, pentru un plus de confort și siguranță oferite muncitorilor.

Echipamentele de protecție trebuie să fie o prioritate atât pentru angajator cât și pentru angajați. Acestea trebuie alese atât în funcție de riscurile de accidentare implicate cât și de sezon. Astfel, atât timp cât vremea permite, este recomandat să apelați la bocanci de protecție, respectiv pantofi de protecție dacă aveți de-a face cu lucrul pe șantier sau într-un mediu industrial. Protecția piciorului trebuie aleasă în funcție de temperatura de afară și de mediul de lucru, iar aceasta trebuie să ofere piciorului confort, protecție și o eliminarea a umidității eficientă.

Munca în șantier presupune contactul cu praf, moloz, așchii așa că purtarea de încălțăminte de protecție este foarte necesară. Bocancii de lucru pot fi prevăzuți cu fețe impermeabile, pentru un plus de rezistență și siguranță. Aceștia sunt recomandați dacă mediul de lucru implică praf, scântei, așchii, etc. Pantofii de protecție beneficiază de bombeu și lamelă anti perforație pentru un siguranța muncitorului. De altfel, talpa este rezistentă la abraziune sau la contactul cu hidrocarburi.

Pe timpul verii însă, aerisirea piciorului este aproape limitată. Astfel, datorită inconfortului și a transpirației piciorului, muncitorii renunță la purtarea de bocanci lucru, în schimbul purtării unei perechi de încălțăminte mai confortabilă, de exemplu adidașii. În această situație, o pereche de sandale de lucru este alegerea bună, pentru un grad de confort ridicat și pentru posibilitatea piciorului de a se aerisi.

Citeşte şi  Camera de supraveghere video – cel mai bun mod de a tine casa in siguranta

Aceste sandale sunt realizate din piele cu perforații sau alte materiale ce oferă piciorului siguranță și eliminarea umidității într-un mod eficient. În schimb, sandalele nu sunt recomandate în cazul muncii într-un mediu cu umiditate crescută sau în prezența substanțelor periculoase. Dacă munca se realizează într-un mediu uscat, sandalele oferă un confort superior bocancilor, mai ales dacă munca necesită o perioadă îndelungată de utilizare. Lăsând moda la o parte, purtarea unei perechi de ciorapi împreună cu sandalele, oferă un plus de protecție piciorului, ferindu-l de, pietricele, praf, etc.

Purtarea unei încălțăminte de protecție este indispensabilă în munca pe șantier. Astfel bocancii oferă mai multă protecție, în timp ce sandalele pot fi purtate doar într-un mediu cu nivel de accidentare scăzut și doar pe timp de vară. Purtarea unor astfel de echipamente vor ajuta muncitorii să își desfășoare activitățile fără nici o problemă, având protecția necesară și confortul asigurat.

Astfel, micile accidente vor fi ocolite iar muncitorii se vor bucura de un mediu de lucru mai sigur.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>