Incalzirea eficienta a locuintei si rolul unei pompe de caldura

pompe de caldura

Diversele elemente ce alcatuiesc o locuinta – podea, mobila, pereti s.a.m.d., acumuleaza caldura intr-o locuinta sau, dupa caz, racoare. Ulterior aceasta este treptat eliberata in aer, motiv pentru care este foarte importanta pastrarea unei inertii termice constante in interioare, oricare ar fi temperaturile de afara.  Pentru a beneficia de un confort termic optim in locuinta, este necesar ca instalatia termica sa transmita o temperatura optima, iar misiunea aceasta o indeplineste cu succes o pompa de caldura profesionala.

Pompa de caldura – solutia pentru un confort optim in locuinta

Sunt preferate pompele de caldura in locuinta,intrucat ofera posibilitatea de a realiza economii insemnate. Acestea pot sa ofere utilizatorilor economii de pana la 75% in comparatie cu rezultatele oferite de sisteme de incalzire clasice, care utilizeaza peleti, lemn sau gaz.

Este favorizata utilizarea unei pompe de caldura mai ales pentru faptul ca aceasta promoveaza utilizarea energiei din sol, precum si a apelor subterane intr-un mod inteligent. Se traduc toate acestea prin calitatea vietii vizibil imbunatatita, precum si prin confortul inegalabil resimtit de proprietari. Totodata ar trebui subliniat si faptul ca cei care se orienteaza spre o asemenea optiune de incalzire isi manifesta si respectul fata de mediul inconjurator.

Dupa ce principii functioneaza o pompa de caldura?

In cazul pompelor, caldura se extrage din apa, fie dintr-un foraj, fie din lichidul termic existent in furtune colectoare, specifice de asemenea forajelor. Apa extrasa trece prin schimbatorul de caldura specific din dotarea sistemului, urmand sa ia contact cu freonul incadrul pompei. Acesta se transforma astfel din lichid in gaz.

Pentru ca aceasta transformare sa se realizeze, este necesar ca freonul sa aiba cel putin -5 grade Celsius ca sa devina gazos. Ulterior acesta trece prin compresor si ajunge la 70 -75 grade Celsius. Urmatoarea etapa se refera la trecerea prin schimbatorul de caldura, responsabil de transferarea caldurii obtinute in instalatii, respectiv in lichidul din aceasta. Temperatura atinsa in acestea este de aproximativ 60 grade.

In fine, as putea astfel sa continui cu insiruirea etapelor prin care trece apa si cum isi schimba aceasta temperatura. Cert este ca procesul este reluat in mod permanent, in acest caz compresorul si pompa de recirculare fiind unicii consumatori de energie – de unde se intelege si cum faci economii insemnate.

Cand ai de facut o astfel de achizitie trebuie sa ai de asemenea in vedere cateva aspecte. Ca sa ai siguranta ca banii cheltuiti reprezinta o investitie inspirata, recomandarea mea este sa soliciti ajutorul unui expert in domeniu, care iti poate spune exact de ce tip de pompa de caldura ai nevoie. Bineinteles ca trebuie la randul tau sa cunosti o serie de date. Ai nevoie sa stii suprafata pe care doresti sa o incalzesti, dar si alti factori ce vor dicta eficienta sistemului de incalzire.

De ce sa alegi o pompa de caldura?

Beneficiile pe care ti le poate oferi o pompa de caldura se extind peste cele pe care probabil ca deja le cunosti. Utilizand un astfel de sistem inteligent, te bucuri si de o racoare corespunzatoare in locuinta pe timp de vara. Asta se datoreaza capacitatii ridicate a pompei de a raci casa in anotimpul calduros. Cum se intampla asta? Ei bine, sistemele de distributie a energiei din pardoseala, pereti, dupa caz ventiloconvectoare, preiau si transfera in pamant caldura din incapere.

Te va interesa costul pe care il presupun astfel de echipamente. In acest sens conteaza mai multi factori – zona de amplasare a acestora, sistemul de colectare, numarul lor, adancimea, precum si diametrul dispozitivului colector. Recomandarea mea este sa intri in contact cu experti in domeniu care te pot indruma si ajuta de la cap la coada. Intra pe ecodrillforaje.ro daca doresti sa iti pui sistemul de incalzire / racire la punct. Stiu ca in oferta specialistilor intra executia forajului, furtunele colectoare, sudurile, testele de presiune si tot ce mai presupune sistemul.

Leave a Reply