Forceplast – specialişti în covoare industriale din cauciuc

Zona Târgu Neamţ este una cu o lungă tradiţie în prelucrarea cauciucului pentru produse cu uz industrial, aici activând mai multe companii specializate cu acoperire naţională.

covor cauciuc industrial

ForcePlast SRL este una dintre aceste firme ce oferă o gamă diversificată de produse industriale din cauciuccovoaregarnituri şi benzi transportoarerole metalice pentru banda transportoare, preşuri antibacterienefurtunuri şi roţi industrialerazuri din cauciuc pentru lamele utilajelor de deszăpezire, dale din cauciuc granulat şi manşoane din cauciuc.

Produsele ForcePlast garantează o calitate excelentă, cu livrare rapidă din stoc oriunde în România.

Covoare din cauciuc cu uz industrial

Covoarele din cauciuc sunt produse realizate din diverse amestecuri de cauciuc, în funcție de domeniul de aplicație.

Pot fi folosite în diferite condiții de lucru unde este nevoie de rezistență ridicată la acțiuni mecanice, chimice, pot fi expuse la temperatură ridicată sau raze UV.

Covoarele cauciucate pot acoperi diferite suprafețe de lucru, pot fi folosite ca perdele de protecție sau pot avea rol de etanșare, în cazul garniturilor ștanțate.

Covoarele din cauciuc sunt produse la role cu diferite lățimi și pot fi comandate la metru liniar.

Sunt disponibile următoarele tipuri de covoare cauciuc:

 • Covor cauciuc antiderapant pentru aplicații în interior care nu necesită particularități deosebite fizico-mecanice. Aceste covoare din cauciuc sunt utilizate pentru acoperirea pardoselilor industriale și suprafețelor în general. Suprafață covorului este cu buline, iar temperatura de lucru porneşte de la -25°C până la +80°C.
 • Covoare din cauciuc antistatice sunt proiectate pentru a permite descărcarea controlată a electricităţii operatorului postului de lucru. Pe verso aceste covoare sunt echipate cu ventuze ce au rol dublu: se lipesc de podea pentru a sta fix şi în acelaşi timp formează buzunare de aer ce creează un efect de amortizare maximă. Toate cele 4 laturi ale covorului au muchii anti-împiedicare.
 • Covor din cauciuc antistatic şi ignifug este proiectat pentru a permite descărcarea controlată a electricităţii operatorului postului de lucru. Pe verso este echipat cu ventuze ce au rol dublu. Se lipesc de podea pentru a sta fix şi în acelaşi timp formează buzunare de aer ce creează un efect de amortizare maximă. Toate cele 4 laturi au muchii anti-împiedicare. Se poate utiliza în zone industriale și zone de birouri, fiind rezistent la utilizare intensă.
 • Covoare din cauciuc spongios (buretos): Placa de cauciuc spongios poate fi cu celule deschise sau închise, având o bună elasticitate. Utilizare sa este potrivită în orice domeniu de activitate, pentru aplicații la diferite etanșări. Suprafața covorului poate fi celular închisă sau celular deschisă.
 • Covorul din cauciuc electroizolant este utilizat pentru protejarea personalului în timpul lucrărilor la tablouri electrice, pentru acoperirea diverselor suprafețe ce necesită protecție la joasă/medie și înaltă tensiune. Se folosește ca mijloc auxiliar alături de alte echipamente de protecție.
 • Covor cauciuc electroizolant şi rezistent la produse petroliere: este utilizat pentru protejarea personalului în timpul lucrărilor la tablouri electrice, pentru acoperirea diverselor suprafețe ce necesită protecție la joasă/medie și înaltă tensiune. Se folosește ca mijloc auxiliar alături de alte echipamente de protecție.
 • Covoare cauciuc EPDM: Cauciucul EPDM are o rezistență foarte bună la îmbătrânire, coroziune, acizi, condiții climatice, rezistent la radiaţii ultraviolete (UV).
 • Covorul din cauciuc NBR este un elastomer sintetic rezistent la grăsimi și produse petroliere, uleiuri sintetice și naturale fiind un material excelent pentru aplicații industriale. Acesta este rezistent la emulsii, apă, ulei, rezistent la uzură fizică, șocuri mecanice, sfâșiere, tăiere şi rezistent la uleiul hidraulic și uleiul de transformator. Utilizarea este este optimă în domeniul izolațiilor, instalațiilor industriale pentru producție de petrol și gaze, diverselor aplicații auto sau la etanșări.
 • Covorul de cauciuc NEOPREN (CR) este caracterizat printr-o bună rezistență împotriva ozonului și agenților atmosferici, apelor sărate, solvenților și acizilor de concentrație scăzută.
 • Covoarele de cauciuc SBR (de uz general) pot fi utilizate în confecționarea de garnituri, suprafețe de protecție (bancuri de lucru), pentru amortizarea șocurilor mecanice, sisteme de hidroizolație, pardoseli, hale industriale, padocuri pentru animale, într-un interval de temperatură cuprins între -250C şi +700C.
 • Covorul din cauciuc siliconic este indicat a se utiliza acolo unde este necesară o rezistență excelentă la temperaturi ridicate sau scăzute. Prezintă rezistență deosebită la raze ultraviolete UV, agenți atmosferici, ozon și uzură. Are bune proprietăți mecanice, chiar și la temperaturi înalte. Suprafaţa covorului este lisă, iar temperatura de lucru cuprinsă între -700C şi +200oC

tipuri de covoare din cauciuc

Pentru mai multe detalii despre toate modelele de covoare din cauciuc disponibile în oferta ForcePlast Târgu Neamţ accesaţi link-ul https://forceplast.ro/categorie/covoare-cauciuc/

5 comments on “Forceplast – specialişti în covoare industriale din cauciuc

Leave a Reply