Florile și rolul lor în religiile lumii

Florile si religiile

Timp de secole, florile au fost prețuite de diferite culturi la nivel mondial pentru frumusețe, parfumul dulce, arome și proprietățile lor medicinale. La un moment dat în Europa, oamenii au mers atât de departe încât au crezut că florile sunt magice în natură. De-a lungul timpului, anumite flori au fost atribuite pentru diferite înțelesuri sau conotații.

Happyflower.ro îți pune la dispoziție o gamă diversă de flori, poți să vezi online buchete de flori create de happyflower.ro. Poți să găsești flori pentru nuntă, buchete de flori, dar și lumanari botez originale.

În zilele noastre, încă folosim florile cu aceste înțelesuri în minte, pentru a oferi mai multă importanță ceremoniilor importante, incluzând tradiții religioase. În afară de modul de folosire în lumea reală, florile pot de asemenea să fie găsite în artă religioasă pentru a adăuga mai mult simbolism și aspecte religioase unei imagini.

Islamism

Florile în general nu ies în evidență la fel de mult în tradițiile islamist când le comparăm cu alte religii majore. Trandafirii sunt câteodată aleși pentru a fi folosiți în mariaj sau înmormântări. Trandafirii sunt folosiți pentru mirosul lor în cultura musulmană și arabă de foarte mult timp.

Catolicism

În religia catolică, florile au fost o dată legate de decadență și păgânism. De atunci, ideile despre flori au fost schimbate drastic. Florile pasiunii sunt în general folosite pentru a reprezenta suferința și sacrificiul lui Isus Hristos și fiecare parte din floare reprezintă un aspect diferit din Pasiunea lui Hristos.

Hinduism

Florile au fost considerate extrem de importante pentru multe motive în Hinduism. Ritualurile de rugăciune principale pentru hinduși sunt numite puja, ceea ce înseamnă „acțiunea florii”. Una dintre cele mai importante flori pentru hinduși sunt lotusul pentru diferitele sale asociații. La nivel de bază este legat de fertilitate, tinerețe și frumusețe.

Budism

Similar cu hinduismul, budismul se bazează tot pe lotus. În această releigie, lotusul simbolizează nivelul cel mai mare pe care un om îl poate atinge în termeni de elevație spirituală. Mai mult decât divinitate și virtute, budismul se leagă de lotus și ca metaforă pentru inteligență.

Leave a Reply