FENG SHUI pentru acoperisuri

acoperis tigla metalica

Proiectele de acoperiș care sfidează simetria nu sunt considerate bune pentru Feng Shui. Acestea ar putea fi rezultatul dorințelor artistice ale arhitecților , dar în termeni de Feng Shui, ele nu sporesc bunăstarea casei însăși, să nu mai vorbim de spațiul ei intern de locuit. Unele dintre formele de acoperiș pe care trebuie să le evitați pentru casele rezidențiale sunt detaliate mai jos:

  1. Un acoperiș supradimensionat care are extensii uriașe peste laturile casei. Acest tip de acoperiș va arăta ca cineva purtând un Sombrero (pălărie mexicană). Consola va bloca lumina naturală a soarelui și va face interioare prea Yin.
  2. Un acoperiș care este înclinat spre o parte este rău pentru Feng Shui, deoarece va îndepărta influentele de bun augur într-o parte a casei. La rândul său, spațiul de locuit din casă nu va fi alimentat în mod egal de aceasta influenta, iar Trinitatea Cosmică a aplicației Feng Shui va fi în cele din urmă subminată.
  3. Un acoperiș din tigla metalica de forma semicirculara sau acoperit cu bolți este un design rău pentru o locuință rezidențială, chiar dacă are o formă simetrică. Forma semicirculară inerentă a acestor modele este considerată ca marginea de tăiere a unui cuțit și, ca atare, va submina Feng Shui-ul casei. De obicei, nu punem prea mult accent pe clădirile publice cu astfel de acoperișuri, deoarece nu locuiesc rezidenți pe termen lung.
  1. Un acoperiș în formă de V, cu cele mai înalte puncte pe laturile casei. Acest design al acoperișului alimentează toate influentele Qi în canalul central al acoperișului și astfel împiedică Qi să pătrundă chiar în împrejurimi. Un acoperiș plat este un design rău pentru o casă rezidențială, deoarece va prinde energia Qi pe acoperiș, împiedicând-o să se disperseze uniform în casă.
  2. Proiectele de acoperiș nu trebuie să emuleze acoperișurile templelor și palatelor, deoarece aceste modele vor aduce energii nedorite în casă, care vor submina grav vibratiile spațiului de locuit.
  3. Evitați acoperișurile care sunt slăbite de vârstă și degradare sau sunt deteriorate.

În tradițiile spirituale ale chinezilor Feng Shui, designul casei are ferestre care simbolizează ochii, ușa din față este gura casei, iar designul acoperișului reprezintă capul casei.

Stiluri de acoperiș pentru un bun Feng Shui

Acoperișuri  curbate spre exteriorul casei ajuta energia vieții să curgă în jurul casei și prin interiorul ei. Designul acoperișului are curbe moi și muchii rotunde care promovează fluxul de energie și Feng Shui pentru bogăție.

Potrivit Feng Shui , un acoperiș plat este ghinionist și dezechilibrat pentru case mici (mai puțin de patru etaje). Designul exterior al camerei cu unghiuri ascuțite reflectă impactul negativ din exterior și protejează interiorul casei de energia rea. Construcțiile acoperișului  sau perdelelede  arboricole protejează și casele împotriva vânturilor puternice.

Designul acoperișului înclinat simetric în formă de triunghi echilateral, designul acoperișului cu șipci și designul acoperișului cu fronton, aduc noroc și Feng Shui acasă și interior. Simetria fațadei, detaliile arhitectonice simetrice și elementele de design ale acoperișului casei sporesc efectul, iar Feng Shui va favoriza bogatia casei.

Acoperișurile rectangulare și designul acoperișurilor înclinate reprezintă înțelepciunea, perseverența, determinarea, capacitatea de a comunica și pasiunea pentru călătorii, potrivit vechilor chinezi.

Leave a Reply