Fapte importante de luat în considerare la înlocuirea anvelopelor

anvelope michelin

Atunci când înlocuiți anvelopele pe vehiculul dvs., este întotdeauna mai bine să le înlocuiți ca un set complet de patru. Acest lucru asigură că vehiculul va folosi în mod egal anvelopele de rezervă care  vor îndeplini fie cerințele inițiale ale echipamentului, fie vor oferi unele îmbunătățiri deosebite pentru nevoile dvs. de conducere. Înlocuirea anvelopei ca set este întotdeauna opțiunea recomandată și preferată.

Din păcate, anvelopele nu se poartă întotdeauna uniform și, de obicei, rămâi cu decizia de a schimba toate cele patru și de a renunța la cele rămase care nu sunt uzate sau pentru a înlocui mai puțin de 4 pneuri și a compromite riscul performanța, manevrabilitatea și / sau confortul vehiculului. Când înlocuiți mai puțin decât setul complet, ar trebui cel puțin să încercați să le înlocuiți ca o pereche la un moment dat. De asemenea, asigurați-vă că nu amestecați niciodată tipurile de anvelope care se află pe vehiculul dvs. Nu instalați o pereche de anvelope de tip run-flat Michelin pentru a merge cu celelalte anvelope alt model și nu amestecați o pereche de radiali de ansamblu cu o pereche de anvelope de vară sau de iarnă. Rezultatele pot fi catastrofale.

Când înlocuiți anvelopele, aveți opțiunea de a cumpăra înlocuiri exacte, înlocuiri comparabile sau un stil și un design complet diferit al anvelopei. Evident, cumpărarea anvelopelor de înlocuire exacte este cea mai bună alternativă (atunci când cumpără mai puțin de 4 anvelope), deoarece acestea se vor potrivi exact cu dimensiunea, construcția, designul benzii de rulare, evaluarea temperaturii și caracteristicile de manipulare ale celorlalte anvelope. Însă achiziționarea înlocuirilor exacte nu este întotdeauna posibilă din mai multe motive (preț, disponibilitate etc.); dacă acest lucru este valabil pentru dvs., trebuie să alegeți între o anvelopă comparabilă și un design complet diferit al anvelopei.

Cumpărarea unei anvelope comparabile este cea mai bună dintre cele mai bune înlocuiri, dar această rutare necesită cunoștințe sau cercetări. Va fi imposibil să găsiți un design identic pe două pneuri diferite, motiv pentru care este atât de important să vă asigurați cel puțin că sezonalitatea anvelopei folosite ca înlocuitor este aceeași: vară, iarnă, all season, off-road, etc. În plus, anvelopele alternative trebuie să aibă aceeași viteză și încărcătură și să fie identice în mărime. Achiziționarea de anvelope cu o încărcare mai bună, viteză sau temperatură este bine, dar nu se recomandă înlocuirea cu un rating mai scăzut.

Achiziționarea unui stil sau a unui design complet diferit nu este recomandată în general atunci când înlocuiți mai puțin de 4 anvelope. Acest lucru se datorează în principal faptului că modificarea caracteristicilor pneurilor poate compromite în mare măsură manevrarea și performanța unui vehicul. Recomandările din industrie afirmă că un consumator ar trebui să procedeze la această opțiune numai în cazuri de urgență.

Leave a Reply