Euramis Consulting – pentru o bună calitate a normelor de prevenție

Cu noțiunea de securitate și sănătate în muncă ne referim la ansamblul de activități instituționalizate având ca scop asigurarea celor mai bune condiții în desfășurarea procesului de muncă, apărare a vieții, integrității corporale și sănătății lucrătorilor și a altor persoane participante la procesul de muncă. Este o sarcină destul de dificilă, care, dacă nu este administrată corspunzător de personalul desemnat, poate pune în pericol toți angajații. Pentru a scăpa de grija acestui aspect și pentru a fi mai relaxați, puteți apela la Euramis Consulting, o companie expertă în domeniu de peste 20 de ani.

Euramis Consulting, cu sediul în București, are o echipa serioasă multidisciplinară formată din specialişti (ingineri, jurişti, medici, psihologi, lectori în domeniul SSM şi SU, auditori pentru diverse sisteme de management). O colaborare cu această firmă vă va oferi soluții practice pentru problemele de siguranța și securitatea muncii sau vă va învăța pe dumneavoastră cum să desfășurați activitatea de securitate și sănătate în muncă, dacă alegeți cursurile acestora în calitate de formator, cursuri autorizate de Autoritatea Națională pentru Calificări. Legat de protecția muncii București.

În principiu, Euramis Consulting vă va ajuta să: evitați riscurile, să evaluați riscurile ce nu pot fi evitate, să combateți riscurile de la sursă, la adaptarea muncii la om în ceea ce privește proiectarea locurilor de muncă și alegerea echipamentelor de muncă și de producție, la luarea în considerare a evoluției tehnicii, planificarea prevenirii, și așa mai departe. Cu aceastea veți fi în conformitatea cu legea, nu veți mai fi pasibili de amenzi și angajații dumneavoastră vor fi satisfăcuți de mediul propice desfășurării activității în care lucrează. Totodată, aceleași reguli sunt valabile și pentru telemuncă. Și aici vor trebui respectatea aceleași principii generale de prevenire, chiar dacă mediul în care se desfășoară activitatea nu este cel al angajatorului, cel din urmă trebuie să asigure spațiul corect necesar desfășurării activității angajatului. De aceea, Euramis Consulting a elaborat o procedură de conformitate cu cerințele legale prin care poate evalua riscurile SSM la domiciliu și deține o platformă realizată special pentru cei ce își doresc să lucreze de acasă. Pentru ca telemunca să fie valabilă trebuie ca activitatea desfășurată să fie organizată în afară oricărui loc de muncă organizat de angajator, să se desfășoare cel puțin o dată pe lună și cu acordul angajatului și acesta să beneficieze de mijloacele aferente tehnologiei informației și comunicațiilor și/sau echipamentele de muncă sigure necesare prestării muncii. Și aici, angajatul va trebui instruit corespunzător în privința domeniului securității și sănătății în muncă.

Pentru creșterea performanței firmei, Euramis Consulting formează specialiști în cadrul companiei clienților săi și astfel atinge performanța maximă prn colaborarea strânsă între ei ca serviciu extern și resursa umană internă. Normele privind protecția muncii și sănătatea și siguranța muncii, odată respectate vă vor ajuta la o creștere pozitivă a eficienței companiei prin evitarea unor amenzi usturătoare și prin motivarea profesională a angajatului. Altfel spus, respectarea principiilor de prevenție îl vor face pa angajat să simtă implicarea angajatorului față de viața și sănătatea lor.

Leave a Reply