Drenarea terenurilor cu ajutorul forajului

drenare terenDrenarea terenurilor este termenul dat conductelor de drenare perforate care sunt utilizate pentru a vindeca zonele cu apă în grădini sau alte zone amenajate, cum ar fi terenurile de sport. În esență, acestea sunt țevi perforate care permit intrarea apei prin mici perforări. Apa apoi curge într-un punct de evacuare mai potrivit, cum ar fi un curs de apă, un canal de scurgere sau o scurgere. Trebuie să verificați întotdeauna autoritatea locală pentru a confirma că punctul de ieșire ales este permis. Canalele de scurgere nu ar trebui să fie conectate niciodată la un canal de scurgere combinat sau lipsit de permisiunea expresă a Autorității Locale și în astfel de circumstanțe conexiunea trebuie să includă întotdeauna o capcană.

TIPURI DE DRENĂ DE TEREN

Cele mai multe canale de scurgere astăzi provin sub formă de bobine flexibile din PVC. Diametrul acestor țevi variază de la 60mm la 150mm, deși 80mm și 100mm sunt cele mai populare dimensiuni pentru aplicațiile interne. Lungimea bobinei este în general de 25 m sau de 50 m, deși în unele dimensiuni există bobine de 100 m. În cazul în care există o nevoie de rezistență în conductă, trebuie facuta o forare si montata o țeavă rigidă perforată în locul opțiunii flexibile. Exemple de acest lucru ar fi în cazuri cum ar fi sub o cale de acces sau în cazul în care conducta este îngropată adânc în jos și, prin urmare, materialul de umplere de deasupra țevii este deosebit de greu.

CUM FUNCȚIONEAZĂ DRENAREA SOLULUI

În zonele cu apă îmbuteliată, particulele de sol bine împachetate țin apă în poziție – nu există nici o cale de evacuare a apei. Prin înlocuirea majorității acestor particule de sol cu ​​material granular, cum ar fi șindrilele, se creează o cale limpede pentru a călca apa, deoarece spațiul dintre fiecare bucată de șindrilă este mult mai mare decât decalajele dintre particulele originale ale solului. Gravitatea se oprește, iar apoi apa devine viteză, canalizându-se în jos și în canalul de scurgere prin perforațiile din țeavă. Odată ce se află în interiorul conductei, care este așezat într-un gradient ușor, apa este apoi liberă să curgă neîngrădită până la punctul de eliminare.

Planificarea drenajului

Dacă instalați șanțuri de teren într-o grădină, ar trebui să încercați să vă asigurați că orice punct din zonă se află la o distanță de 2,5 m de scurgerea terenului. Structura cea mai comună este un model cu ramificatii, în cazul în care ramurile laterale sunt conectate într-o coloană centrală folosind intersecții Y.

Pentru zone mai mari, ar fi atât imposibil și costisitor să se folosească regula de 2,5 m – în schimb, am recomanda ca nicio parte a zonei afectate să nu depășească 10 m de scurgere.

INSTALARE

Este întotdeauna înțelept să porniți instalarea la cel mai jos punct și să lucrați înapoi. Șanțul trebuie să fie suficient de lat pentru a permite o suprafață de 150 mm de material granular pe fiecare parte a țevii, de exemplu, atunci când se utilizează canalul de scurgere de 100 mm, șanțul ar trebui să fie de 400 mm.

Ar trebui să fie suficient de adânc pentru a permite o așezare curată de 100 mm (pietriș fin cu pietre nu mai mari de 10 mm) pe care trebuie așezată conducta, apoi 150 mm de șindrilă standard de 20 mm deasupra țevii. Mai presus de toate, ar trebui să existe un minim de 300 mm de material de scurgere liberă (de asemenea, de obicei, sindrila de 20 mm sau nisip grosier), urmată de 100 mm din solul excavat, pe care se poate repune gazonul.

Pentru o scurgere de teren de 100 mm, acest lucru ar da o adâncime totală a canalului de 750 mm.

Leave a Reply