Despre xServers

Salutare tuturor, am deci să vorbim despre xservers și serviciile pe care le oferă. De multe ori și chiar și acum sunt clientul lor și recunosc fără nici măcar cea mai mică remușcare că sunt printre cei mai buni la ora actuală de pe piața hostingului.

 

  • Cine sunt?

 

xServers este o companie de hosting lansată undeva prin anul 2003 cu un portofoliu foarte mare de clienți activi. În 2007 xServers a fost inclus în Clax Telecom în forma în care se află și astăzi. Aceștia au încercat inteligent să combine experiența unui provider de internet (ISP) și anume Clax Telecom cu experiența lor pentru a face ceva unic și iată că le-a ieșit.

 

  • Ce dețin?

 

În acest moment compania xServers conform spuselor deține „propriul datacenter ( str. Calea Floreasca nr.169, București ) echipat cu sisteme de protecție la standarde ridicate și cu o conexiune redundata la internet ce beneficiaza de peering cu toți providerii din Romania, dar și de legături directe internaționale (provider principal Telia)” . Nu era de mirare ca xServers să aibă propriul datacenter și nu oriunde ci într-una dintre cele mai bine cotate zone din București la acest capitol.

 

datacenter-xservers

  • Ce oferă?

 

În acest moment xServers oferă servicii de găzduire web, servere vps, servere dedicate și înregistrare domenii. Serviciile de găzduire web sunt pentru toate buzunarele ca și preț, nu putem spune că sunt cele mai ieftine servicii dar calitatea nu lasă de dorit.În funcție de timpul pentru care dorești să folosești serviciile lor prețul scade astfel că pentru o lună de găzduire web eu am plătit la ei 4.28€ echivalentul a 19.18 Lei . Dacă dorești totuși ca afacerea ta să nu rămână fără website pe o perioadă mai lungă vei scoate din buzunar 1.45€+tva pe lună asta dacă achiziționezi primul pachet de găzduire pe 24 luni.

La capitolul VPS pot spune că au cred cele mai bune servere. Am deținut acum ceva vreme un server pe care l-am folosit la Metin2 (asta ceva ani în urmă cred) dar pot spune că și acum din experiența altora au printre cele mai bune servere VPS de pe piață. Chiar dacă nu ieftine acestea oferă un uptime excelent și o performanță crescută. Ba mai mult, ce m-a mirat extrem de mult este că beneficiezi de suport tehnic pentru servere și aici mă refer la TOT ce ține de servere. Ei nu te lasă cu serverul în brațe ocupându-se în acel preț de tot ce ai tu nevoie. Dar despre asta vom discuta mai multe la suport.

La capitolul domenii în schimb au prețuri puțin cam măricele față de piață. Dacă domeniile .com se pot găsi la 8-9 €/lună la xServers acestea costă 10€ totuși văd un plus în faptul că aici beneficiezi pentru domeniile internaționale de Identity Privacy Protection.

Mai multe detalii despre ce oferă puteți găsi și pe site-ul xServers.

 

  • Suport

 

Cum spuneam și puțin mai sus suportul este excelent, administratorii sunt prietenoși și încearcă să înțeleagă care e problema ta chiar dacă nu știi să o explici în termeni tehnici (exemplul meu în trecut). Ca și un atuu la acest capitol putem regăsi disponibilitatea serviciului suport 24/24 și când mă refer 24/24 mă refer și de crăciun și de paști și de bobotează. La orice oră cineva e acolo să te ajute chiar și cu probleme care poate nu țin de ei. De exemplu mie mi-au instalat un SSL pe blog înainte chiar dacă nu era cumpărat de la ei și îi sunasem tot așa mai târziu în noapte că nu știu ce nerăbdător eram eu 😀 .

 

  • Modalități de plată

 

Ca și în alte părți la xServers se poate plăti foarte ușor prin 2 modalități : Transfer Bancar și PayPal. Prețurile pe xServers sunt menționate în € și se adaugă TVA pentru toate produsele.

 

  • Recapitulare

 

Ca un scurt rezumat la ce am discutat mai sus precizez că la xServers veți găsi servicii de calitate la prețuri pentru orice buzunar, pe cineva care să vă răspundă la toate solicitările de suport și cel mai tare lucru 😀 , fetele care răspund la comercial, sunt foarte de gașcă, salutări pe această cale 🙂 .

Clax Telecom srl Xservers feedback clienti

Dacă doriți să comandați serviciile xServers o puteți face consultând gama lor de servicii pe site-ul xServers. Voi ce păreri aveți despre xServers ?

Leave a Reply