Despre xServers

Salutare tuturor, am deci să vorbim despre xservers și serviciile pe care le oferă. De multe ori și chiar și acum sunt clientul lor și recunosc fără nici măcar cea mai mică remușcare că sunt printre cei mai buni la ora actuală de pe piața hostingului.

 

 • Cine sunt?

 

xServers este o companie de hosting lansată undeva prin anul 2003 cu un portofoliu foarte mare de clienți activi. În 2007 xServers a fost inclus în Clax Telecom în forma în care se află și astăzi. Aceștia au încercat inteligent să combine experiența unui provider de internet (ISP) și anume Clax Telecom cu experiența lor pentru a face ceva unic și iată că le-a ieșit.

 

 • Ce dețin?

 

În acest moment compania xServers conform spuselor deține „propriul datacenter ( str. Calea Floreasca nr.169, București ) echipat cu sisteme de protecție la standarde ridicate și cu o conexiune redundata la internet ce beneficiaza de peering cu toți providerii din Romania, dar și de legături directe internaționale (provider principal Telia)” . Nu era de mirare ca xServers să aibă propriul datacenter și nu oriunde ci într-una dintre cele mai bine cotate zone din București la acest capitol.

 

datacenter-xservers

 • Ce oferă?

 

În acest moment xServers oferă servicii de găzduire web, servere vps, servere dedicate și înregistrare domenii. Serviciile de găzduire web sunt pentru toate buzunarele ca și preț, nu putem spune că sunt cele mai ieftine servicii dar calitatea nu lasă de dorit.În funcție de timpul pentru care dorești să folosești serviciile lor prețul scade astfel că pentru o lună de găzduire web eu am plătit la ei 4.28€ echivalentul a 19.18 Lei . Dacă dorești totuși ca afacerea ta să nu rămână fără website pe o perioadă mai lungă vei scoate din buzunar 1.45€+tva pe lună asta dacă achiziționezi primul pachet de găzduire pe 24 luni.

La capitolul VPS pot spune că au cred cele mai bune servere. Am deținut acum ceva vreme un server pe care l-am folosit la Metin2 (asta ceva ani în urmă cred) dar pot spune că și acum din experiența altora au printre cele mai bune servere VPS de pe piață. Chiar dacă nu ieftine acestea oferă un uptime excelent și o performanță crescută. Ba mai mult, ce m-a mirat extrem de mult este că beneficiezi de suport tehnic pentru servere și aici mă refer la TOT ce ține de servere. Ei nu te lasă cu serverul în brațe ocupându-se în acel preț de tot ce ai tu nevoie. Dar despre asta vom discuta mai multe la suport.

Citeşte şi  Complicatiile apar exact atunci cand nu te astepti

La capitolul domenii în schimb au prețuri puțin cam măricele față de piață. Dacă domeniile .com se pot găsi la 8-9 €/lună la xServers acestea costă 10€ totuși văd un plus în faptul că aici beneficiezi pentru domeniile internaționale de Identity Privacy Protection.

Mai multe detalii despre ce oferă puteți găsi și pe site-ul xServers.

 

 • Suport

 

Cum spuneam și puțin mai sus suportul este excelent, administratorii sunt prietenoși și încearcă să înțeleagă care e problema ta chiar dacă nu știi să o explici în termeni tehnici (exemplul meu în trecut). Ca și un atuu la acest capitol putem regăsi disponibilitatea serviciului suport 24/24 și când mă refer 24/24 mă refer și de crăciun și de paști și de bobotează. La orice oră cineva e acolo să te ajute chiar și cu probleme care poate nu țin de ei. De exemplu mie mi-au instalat un SSL pe blog înainte chiar dacă nu era cumpărat de la ei și îi sunasem tot așa mai târziu în noapte că nu știu ce nerăbdător eram eu 😀 .

 

 • Modalități de plată

 

Ca și în alte părți la xServers se poate plăti foarte ușor prin 2 modalități : Transfer Bancar și PayPal. Prețurile pe xServers sunt menționate în € și se adaugă TVA pentru toate produsele.

 

 • Recapitulare

 

Ca un scurt rezumat la ce am discutat mai sus precizez că la xServers veți găsi servicii de calitate la prețuri pentru orice buzunar, pe cineva care să vă răspundă la toate solicitările de suport și cel mai tare lucru 😀 , fetele care răspund la comercial, sunt foarte de gașcă, salutări pe această cale 🙂 .

Clax Telecom srl Xservers feedback clienti

Dacă doriți să comandați serviciile xServers o puteți face consultând gama lor de servicii pe site-ul xServers. Voi ce păreri aveți despre xServers ?

Sumar
Data Review-ului
Titlu Review
Despre xServers
Rating
51star1star1star1star1star

9 comments on “Despre xServers

 1. Ciprian Lospa 01/01/2015 23:56

  Sunt foarte buni. Este una dintre cele mai bune firme de hosting din Romania, alaturi de EasyHost si MxHost.

 2. Alin 23/01/2015 08:43

  Xservers sunt o companie ok, am lucrat cu xservers in mai multe randuri. la suport au niste tipi ok si iti raspund la orice ora la sesizari. si mxhost sunt ok

 3. Ioana 14/03/2015 15:11

  Am lucrat si eu cu cei de la Xservers si am fost multumita de serviciile lor. Ii recomand. Thumbs up pentru articol

 4. Fabian 18/03/2015 04:24

  Astia chiar au suport nonstop. Am sunat acum 30 min la ei ca nu reuseam sa setez ceva si chiar a raspuns cineva 🙂

 5. Ady 12/04/2015 20:08

  Lucrez de 3 ani ca webdeveloper si am hostat pana acum vreo 16 site-uri la xserver, nu am avut niciodata probleme. Este foarte important sa-ti alegi pachetul de gazduire ce se preteaza nevoilor de resurse ale site-ului ce urmeaza sa-l hostezi.

 6. Victor 22/09/2015 15:11

  In general au auzit pareri bune, insa nu i-am incercat pana acum.

 7. Geo 04/12/2015 23:36

  Nu mai recomand nicidecum serviciile xservers. Suportul este ineficient, oamenii nu se pricep cand este vorba de nefunctionalitatea vreunei platforme. Ei pun la dispozitie host. Si atat. Am incercat OpenCart, v. 1.5.1.3 si 2.1.0.1 cu acelasi rezultat: emailul din platforma nu poate fi facut functional (cu/fara alte pluging-uri nu trimite emailuri). Acelasi rezultat pentru WordPress (v.4.08). Incepand cu august 2015, au introdus niste „setari de securitate suplimentare” – spun ei -. …Care au dat peste cap tot. Website-uri postate la ei si care au functionat corect pana in august, acum n-o mai fac. Acum, in decembrie 2015 imi spun ca e vina platformei (platformelor… toate??), sa-mi angajez un programator care sa umble in motoarele platformelor si sa rescrie coduri…
  Nu contest profesionismul operatorilor, cu totii suntem „profesionisti” in cate ceva. Cert este ca au un deal de aparatura care le scapa de sub control.
  DOMNILOR! Sa fim seriosi! Despre ce vorbim?

 8. Cristian 01/12/2016 20:49

  Buni? Pe bune? Sau parerile bune sunt platite? Sfat (bun si gratis): orientati-va catre alt host!

 9. SaMeH 20/07/2017 22:34

  Bine de stiut! 😉
  Momentan folosesc Mxhost si sunt multumit de ei !

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>