Despre pompe recirculare acm – utilizare, avantaje, recomandari

Pompa recircularePompele de recirculare a apei calde sunt echipamentele ideale de montat in cadrul instalatiei de recirculare a apei menajere, cu scopul de a inlocui apa rece din tevi cu apa fierbinte. Cu alte cuvinte, pompe recirculare acm te ajuta sa salvezi timp – nu va mai trebui sa astepti minute bune in sir sosirea apei calde atunci cand te grabesti sa pleci la munca sau sa iesi in oras.

Un semn clar ca instalatia ta are nevoie de un interval de timp pentru a incalzi apa din tevi este atunci cand esti nevoit sa lasi apa sa curga pana cand ajunge cea fierbinte la robinet. In mod evident, apa rece aflata pe teapa va fi irosita. Pompa de recirculare reprezinta o solutie in acest sens – aceasta asigura curgerea apei fierbinti in timp util, pe loc.

Avantajele pe care le ofera pompele de recirculare

Un avantaj evident al acestor pompe recirculare acm este acela ca vei economisi bani prin simplul fapt ca nu vei mai irosi apa rece pe care o lasai sa curga in asteptarea celei calde. Conform specialistilor, vei economisi cu pana la 70% apa in cazul in care vei instala pompa de recirculare a apei calde menajere.

In cazul in care ai in plan achizitia unei pompe de recirculare, alege una cu termostat. In acest fel, vei avea posibilitatea sa setezi diferite functii ale acestui echipament. De exemplu, vei regla o temperatura constanta a apei din boiler, iar pompa de recirculare se va activa numai in momentul in care temperatura apei scade sub valoarea setata. Aceasta actiune poarte numele de histeza – diferenta la pornire. In plus, termostatul isi va dovedi utilitatea si atunci cand vei dori sa reglezi temperatura maxima a apei din boiler.

Dincolo de aceste avantaje de care ai parte pe loc, montarea unei pompe de recirculare a apei calde menajere te va ajuta sa prelungesti durata de utilizare a boilerului. In cele din urma, te va interesa sa faci o investitie durabila.

Pompele dotate cu termostat dispun de functia anti-inghet, astfel ca echipamentul va functiona in conditii optime chiar si in situatia in care temperatura detectata de termostat a scazut sub o anumita valoare – de regula de 5 grade Celsius.

Notabil de asemenea este faptul ca termostatul este prevazut cu o alarma sonora care te va avertiza in momentul in care senzorii pompei detecteaza o temperatura mult prea ridicata a apei. Se va evita astfel riscul unei supraincalziri a apei din boiler.

In cele din urma, te va interesa se economisesti, iar optiunea ce vizeaza pompe recirculare acm te va ajuta in acest sens. Odata redus consumul de apa, vei plati mai putin si automat, vei fi in castig. Intrucat centrala nu va mai porni atat de des pentru a incalzi apa, si consumul de energie electrica va fi redus.

In cazul in care iti doresti sa cumperi o pompa de recirculare la un raport pret-calitate corect, intra pe shop-einstal.ro. Mai mult ca sigur pretul de achizitie ti se va parea infim in comparatie cu avantajele de care vei avea parte ulterior.

Leave a Reply