De ce să îți trimiți copilul la cursuri de pian – scoalaarmonia.ro

Când vine vorba de activități extracuriculare, opțiunile copilului tău sunt copleșitoare. Ar trebui să-i înscrii la cursuri de dans sau la o echipă de handbal? Ar trebui să-i trimiți la clubul foto sau la teatru? Indiferent de ceea ce alegi, o activitate extracuriculare pe care vei dori s-o urmărești sunt cursurile de pian.

Deși să înveți să cânți la pian poate fi dificil pentru copii la început, beneficiile cu siguranță merită efortul. Iată câteva motive pentru care ar trebui să-ți încurajezi copilul să ia cursuri pian.

Învață disciplina și munca dificilă

Să înveți să cânți la pian nu este deloc ușor. Împreună cu lecțiile săptămânale, copilul tău trebuie să exerseze aproape în fiecare zi. Obținerea abilităților complexe de cântat la pian și a urechii muzicale necesită o mulțime de muncă și determinare.

Disciplina pe care copilul tău o dobândește în timp ce se ține de lecțiile de pian poate să îl ajute și în alte aspecte ale vieții sale. Spre exemplu, un student disciplinat la pian s-ar putea să crească concentrarea și determinarea acestuia să-și facă temele în timp ce practică un sport. S-ar putea să vină momente în care copilul tău să vrea să renunțe la pian din cauză că este prea greu, dar dacă îl convingi să se țină de lecții și să continuă să muncească, va înțelege avantajele muncii dificile.

Stimulează abilitățile cognitive

Să învețe să cânte la pian ajută copilul să exerseze și să dezvolte un număr de abilități cognitive diferite. Spre exemplu, în timp ce copiii memorează piese muzicale, își dezvoltă memoria și în alte zone de asemenea. Într-un studiu, un copil care lua lecții de pian a fost capabil să-și aducă aminte mai multe cuvinte din vocabular.

S-a demonstrat științific că pianul stimulează abilitățile raționale spațiale. Acest lucru poate să-i ajute să înțeleagă mai bine principiile matematice și stiințifice.

Modalitate de exteriorizare a stresului

În timp ce copiii obțin experiență și începe să le placă să cânte la pian, ar putea folosi pianul ca și modalitate de exteriorizare a stresului. Ar putea să cânte melodia preferată pentru a se elibera de sentimente dificile, cum ar fi tristețea și anxietatea. Unii medici folosesc pianul ca și terapie pentru copiii cu deficit de atenție, fiindcă cântatul la pian poate să ajute copiii să se calmeze și să se concentreze.

Ce vârstă ar trebui să aibă copilul tău pentru a începe lecții de pian? Acest lucru depinde de nivelul de maturitate și de atenție al copilului tău. Unii copii încep să cânte la pian de la 4 ani, în timp ce alții nu încep până la 8 ani.

Dacă ești pregătit să îți trimiți copilul la lecții de pian, programează o ședință cu cei de la Scoala Armonia.

Leave a Reply