De ce să alegi un șampon organic pentru părul tău?

Sampon organic

A face o schimbare în produsele de îngrijire se simte întotdeauna puțin descurajant, mai ales dacă ai folosit același produs timp de ani buni. Trecerea la un șampon organic nu este un lucru bun doar pentru mediu ci poate fi de asemenea bun pentru aspectul și sănătatea părului tău.

Unul dintre avantajele șamponului organic este că știi exact la ce te expui tu și familia ta. Pe lângă ingredientele ecologice, trecerea la un șampon natural îți poate ajuta scalpul și părul să pară mai sănătoase.

Citirea etichetelor este importantă atunci când treci la un șampon natural. Este nevoie de timp și efort pentru a investiga ingredientele dar pentru a urma o regulă generală simplă, încearcă să cauți o listă minimă de ingrediente cu elemente simpu de pronunțat, eventual cu elemente găsite în natură, cum ar fi parfumurile derivate din plante și fructe.

Producția de șampoane convenționale implică o anumită cantitate de substanțe chimice care s-au dovedit periculoase atunci când sunt utilizate pe termen lung.

Există câteva ingrediente specifice de evitat atunci când cumpărăm un șampon. Caută acele produse care nu conțin parabeni și ftalați, mai ales că inovațiile în conservanți și parfumuri naturale elimină nevoia acestor ingrediente. De asemenea, poți alege să eviți agenții de spumare cum ar fi sulfații, care sunt adăugați la șampoane pentru a crea o spumă mai mare.

Principala diferență pe care o vei observa cu privire la șamponul natural este că acesta nu produce spumă precum șamponul vechi, întrucât acei agenți de spumare nu sunt acolo. Asta nu înseamnă că nu îți curăță părul sau că trebuie să folosești mai mult șampon decât de obicei.

Pot dura câteva zile pentru ca scalpul tău să se adapteze trecerii la un șampon natural. La început, poate părea că părul tău este mai uleios și mai greu decât normal. Un truc important este să te asiguri că îți clătești bine părul. Cu toate acestea, după câteva spălări, scalpul se va regla și probabil vei constata că textura părului este mai bine echilibrată, cu mai puțin ulei la rădăcini și mai hidratat. Este posibil să observi că părul tău este mai bogat, deoarece unele persoane pot avea o creștere mai bună a părului în urma utilizării unui șampon organic.

Poți încerca câteva șampoane naturale diferite până când îl vei găsi pe cel mai potrivit pentru tine. La final, părul tău o să se simtă mai curat și mai sănătos decât a fost până acum.

Produsele organice umplu ușor foliculii de păr precum și celulele pielii, cu multitudinea lor de minerale naturale, uleiuri și extracte din plante. Este cunoscut faptul că ingredientele naturale precum arborele de ceai organic funcționează pentru a trata afecțiunile pielii, cum ar fi iritarea scalpului și mătreața. Indiferent de ce fel de problemă întâmpină părul tău, poți găsi un șampon organic adecvat care să le trateze.

Magazinul online BioDiva.ro comercializează o gamă variată de șampoane organice pentru toate tipurile de păr, cu diverse efecte. Șampoanele disponibile sunt anticădere, antimătreață, calmante, de curățare, hidratante și nutritive, protectoare și purifiante. Toate acestea prezintă diverse arome, de ceai verde, de citrice, de ierburi sau arbuști, florale, fructate, fără parfum și cu aromă de gălbenele.

Prețul șampoanelor variază între 12 lei și 95 lei, iar clienții pot selecta șamponul potrivit din mai multe game profesionale aparținând  unor mărci de notorietate internațională cum ar fi Bio2You, Bioearth, Biofficina Toscana, Biolu, Bjobj, Douce Natura, Khadi, Le Erbe di Janas, Madara, MaterNatura, Mossa, Najel, Soult Tree, Tiama, Weleda, etc.

Leave a Reply