Cum se poate repara un display de laptop

display laptop 5

Display laptop – de ce flicare?

Nu conteaza daca ecranul laptopului flicare ocazional sa continuu caci acest lucru este pe de o parte deranjant pentru ochi si pe de alta parte un posibil simptom al unei probleme mai serioase. Cand un display laptop flicare atentia va este distrasa usor si in plus puteti simti o oboseala mai mare asupra ochilor. In acelasi timp va puteti intreba daca nu cumva exista o probleme hardware, cum puteti sa o depistati si bineinteles cum se poate remedia.

Rezolvarea acestei probleme poate fi destul de provocatoare, mai ales daca avem in vedere ca o posibila cauza poate fi chiar cablul intrerupt intr-o anumita zona.

Invertorul

Invertorul este acea componenta dintr-un laptop care alimenteaza lampa de fundal cu energie. Acest lucru se realizeaza prin conversia curentului AC la DC. Daca se intampla ca invertorul sa se defecteze sau sa prezinte uzura in anumite parti, atunci aceasta poate fi cauza pentru care un display laptop poate sa flicare.

Lampa

Se mai numeste si backlight lamp. Aceasta asigura luminozitate pentru ecranul LCD sau LED al laptopului. In general laptopurile cu display LCD folosesc lampi CCFL, in timp ce un display laptop LED foloseste lampa cu LED. Ecranul poate sa flicare sau sa clipeasca daca lampa de iluminare nu mai functioneaza in mod corespunzator sau daa se intampla ca firul de alimentare de la placa invertorului sa nu fie conectat bine.

Probleme cabluri

Cand un display laptop flicare atunci trebuie sa luati in considerare si posibilitatea intreruperii cablurilor de legatura de la display. Ecranul se conecteaza la placa de baza printr-un cablu, iar daca acesta este intrerupt sau avariat, atunci ca prim simptom s-ar putea sa observati cum displayul clipeste deranjant. Deci in cazul in care conexiunea dintre componente nu este una corepunzatoare ecranul poate sa flicare. Dar cum puteti testa acest lucru?

Iata cum

display laptop

Cel mai simplu mod de a testa cablurile: tineti displayul si incet incepeti sa inchideti si sa deschideti capacul. Miscati displayul foarte incet si observati daca intr-o anumita pozitie simptomul nu se manifesta. Este posibil ca intr-o anumita pozitie displayul sa inceapa sa clipeasca si mai tare. Daca observati aceste lucruri cel mai probabil aveti o probleme cu cablul de alimentare al displayului.

Dupa ce ati aflat daca laptopul are invertorul defect sau probleme cu lampa de iluminare sau dupa caz, exista un cablu intrerupt, atunci puteti inlocui piesa respectiva si astfel problema se va rezolva. Producatorii va recomanda sa mergeti cu laptopul in service pentru un diagnostic complet si corect, pentru inlocuire piese si display laptop.

 

Leave a Reply