Odată cu venirea primăverii, toată natura prinde viaţă, iar acest lucru este vizibil și în curtea casei sau în zona verde din faţa blocului. Pentru estetica și întreţinerea acestor spaţii verzi, cea mai utilă unealtă o reprezintă o motocoasă Micul Fermier. Cu siguranţă nu toată lumea a avut o motocoasă, deci să vedem cum se folosește o astfel de unealtă.
Pasul 1 – Citește instrucţiunile de folosire
Dacă ești „începător” cu motocoasa, atunci este indicat să te documentezi cu privire la modul în care o motocoasă Micul Fermier funcţionează. Citește cu atenţie instrucţiunile de folosire și măsurile de siguranţă.
Pasul 2 – Respectă cu stricteţe măsurile de siguranţă
Când ai cumpărat o motocoasă Micul Fermier poate ai simţit că ţi-ai cumpărat o nouă jucărie pentru curtea ta. Atenţia sporită și respectarea măsurilor de siguranţă sunt estenţiale deoarece motocoasa folosește viteze mari pentru tăiere. Respectarea măsurilor de siguranţă reduce considerabil riscul de accidente, atât pentru tine, cât și pentru cei din jur.
Pasul 3 – Echipează-te cu echipamentul de protecţie
Înainte de a porni motocoasa, trebuie să te echipezi cu ochelari de protecţie, haine strâmte pe corp care să nu fie antrenate de motocoasă când este pornită și încălţăminte aderentă care să nu permită alunecarea. Un astfel de echipament îţi asigură protecţie pe durata utilizării motocoasei.
Pasul 4 – Micul fermier la coasă
Când ești echipat corespunzător, poţi trece la treabă. Pentru rezultate excelente, este important ca bobina să fie paralelă cu solul. Astfel vei avea control asupra înălţimii de tăiere.
Pasul 5 – Tehnici de cosit
În funcţie de terenul ce urmează a fi cosit, există câteva tehnici de folosire a motocoasei. Astfel, pentru iarba înaltă se începe retezarea părţii superioare cu o mișcare la dreapta, iar apoi ce a rămas din iarbă printr-o mișcare spre stânga. Pentru suprafeţe mari este recomandat să se împartă aceste suprafeţe în pătrate mai mici și se va cosi dinspre laturi înspre centru. În schimb, dacă trebuie să cosești în coastă, se va folosi metoda fâșiilor. O atenţie sporită trebuie acordată suprafeţelor cu obstacole (arbori, garduri sau arbuști). Pentru aceste suprafeţe se va folosi apărătoarea la motocoasă, dar și un fir cositor. Astfel, vei cosi în jurul obstacolului fără a deteriora motocoasa, dar și fără a lăsa urme pe arbori sau garduri.
Acum că ai aflat cum se folosește o motocoasă Micul Fermier, poţi trece la treabă. Cu siguranţă buruienile din curte și din jurul curţii nu vor mai ajunge la jumătatea gardului, iar iarba din curte va arăta la fel de bine ca pe stadion. Şi efortul depus pentru toate acestea va fi cu mult redus folosind o motocoasă Micul Fermier.