Cum să folosești inteligent mașina de spălat

Indiferent dacă dispui sau nu de o mașină de spălat modernă, este necesar să cunoști câteva lucruri pentru o putea să îi prelungești durata de viață. Acest lucru este necesar și pentru a te bucura de haine mereu curate și placute la atingere, nu asprite și dure. Nici nu mai are rost să menționez cât este de ușor să defectezi o mașină de spălat din neatenție, dar probabil că și tu ai experimentat astfel de lucruri deja.

Sunt anumite lucruri cu care chiar trebuie să fii mai atent și asta nu neapărat pentru că ar fi mai sensibile. Pur și simplu de ce fugi, aia te urmărește – de obicei până te prinde.

Un prim lucru de avut în vedere este modul în care pui rufele la spălat. Oare ce ar putea spus despre acest aspect? Este deja ca un fel de regulă să nu înghesui hainele la spălat, chiar dacă utilizezi o mașină de spălat Beko sau Samsung sau mai știu eu ce brand cunoscut la noi în țară.

Recomandat este sa le introduci corespunzător, astfel ca acestea să poată fi spălate, respectiv clătite și uscate așa cum se cuvine. Nici cantitatea de detergent folosită nu trebuie să fie una exagerată sau insuficientă. Nici nu trebuie să crezi tot ce îți spun cei care poate nu au folosit niciodată o mașină și nu au habar cum se pornește.

De ce am subliniat idee cu hainele înghesuite? Dacă intenționezi să risipești energie electrică, sigur asta e calea cea mai potrivită. Chiar și cantitatea de apă și detergent consumată va fi una mai mare în aceste condiții. Cel mai bine este să te orientezi după o masina de spalat Beko care include și senzor de cântărire a rufelor. Astfel, mașina te atenționează când ai depășit cantitatea permisă.

Hainele au nevoie de spațiu pentru a putea fi spălate corespunzător. Procesul mecanic prin care mașina funcționează face ca murdăria să se dezlipească de pe rufe. Îți dai seama care este rezultatul când asta nu se întâmplă.

Obișnuiești să sortezi rufele? Știi că este de preferat să le pui separat pentru a putea selecta un program optim? Fiecare vin însoțite de indicații pe etichete, de preferat de respectat.

De asemenea, ce atenție acorzi detergentului pe care îl folosești? După ce criterii îl alegi? În mod normal cutiile includ detalii despre cantitatea optimă de folosit, în raport cu cât  de dură este apa – lucru ce poate fi măsurat pentru a beneficia de precizie.

Verifică intensitatea petelor de pe haine pentru a putea selecta un program eficient de spălare. Se prea poate să fie necesar să folosești și produse speciale pentru a le îndepărta pe cele mai încăpățânate.

Nu uita de îndepărtarea periodică a calcarului ce se depune pe pereții mașinii de spălat. Mai ales dacă știi că apa este dură este necesar să te preocupi în legătură cu asta. Nu ai vrea sa contribui la reducerea duratei de viață a mașinii pe care o folosești. Este o procedură necesar de realizat, indiferent dacă ai o mașină de spălat Beko sau o marcă cunoscută. Folosește un produs anticalcar bun si bucura-te apoi de o utilizare îndelungată a mașinii.

Sper că ți-au fost de folos aceste sfaturi și că ai aflat ceva nou. Dacă ai vreo completare la ce am scris, te invit sa iti spui parerea lasând un comentariu mai jos.

Leave a Reply