Cum să alegi o roabă în funcție de utilizare

Roaba de vanzare

Sezonul de plantare nu este chiar după colț, însă vine timpul să mergi în garaj și să faci inventarul: ce ai în momentul de față și ce trebuie să cumperi? Acționează acum pentru a te asigura că ai echipamentul potrivit pentru a-ți transforma grădinăritul într-o joacă de copii.

Într-o curte mică, o roabă ar putea fi utilă ocaziona, dar pe proprietăți mai mari, un prieten pe o singură roată este ajutorul esențial de care ai nevoie.

Dacă ești în căutarea unei roabe în acest weekend, vei avea de ales din câteva opțiuni. Iată câteva sfaturi care să te ajute la această alegere :

Roți

Una sau două?

Roaba tradițională are o singură roată poziționată pe mijloc în centru. Acest design de tripod face roaba ușor de manevrat și de descărcat, însă necesită putere pentru a fi controlată.

Roaba cu două roți îți oferă o stabilitate mai mare, ajutându-te cu încărcături ciudate sau mai grele. Doar să fii atent că s-ar putea să sacrifici manevrabilitatea, iar aceste modele nu funcționează prea bine pe dealuri.

Pneumatice sau non-pneumatice?

Roțile de roabă pneumatice au un tub interior pe care o umfli ca pe cele de mașină sau bicicletă. Acel aer este folosit ca absorbant de șocuri, oferind roabei o rulare ușoară și făcând-o mai ușor de controlat. Dar la fel ca toate roțile cu tub interior, o roată pneumatică este sensibilă la teren accidentat și se poate sparge. De asemenea, va trebui să fii atent la presiunea aerului roții, fiindcă se va dezumfla eventual fără întreținere.

Roțile non-pneumatice sunt cauciuc solid. Acestea nu pot să se spargă sau să se dezumfle, dar nu se vor conduce atât de ușor. Compromisuri există în forma unor roți semi-pneumatice, o roată de cauciuc cu buzunare de aer construite înăuntru.

Materiale

Oțel sau plastic?

Există câteva modele vintage rămase pe piață, dar pentru majoritatea dintre ele, cuvele roabelor sunt acum realizate din oțel sau plastic. Construcțiile din oțel sunt cele mai comune și pot să facă față la o încărcătură mai mare. Materialul cu toate acestea, este predispus la rugină, așa că, depozitează-ți bine roaba.

Plasticul, care este mai ușor pentru spatele și portofelul tău, este cel mai potrivit pentru grădinăritul ușor. Deși nu va rugini, plasticul s-ar putea să crape sub încărcături mari sau ca rezultat al temperaturilor extrem de joase.

Roabele s-ar putea să arate la fel între ele, dar există o serie de diferențe pe care să le iei în considerare. Când cauți roabe de vânzare Roabero.ro, ia în considerare terenul pe care lucrezi și tipurile de sarcini pe care le va efectua roaba ta.

Leave a Reply