Cum inveti limba franceza?

Invatarea limbilor straine a devenit din ce in ce mai usoara datorita existentei internetului. Acum ai acces la numeroase informatii si cursuri pentru invatarea unei limbi ca franceza, germana ori engleza.
Daca ai nevoie de un curs gratuit pentru invatarea limbii franceze, poti gasi unul aici:  . Site-ul este structurat pe mai multe categorii: cursuri, gramatica, vocabular, exercitii si cultura. Lectiile contin si materiale audio pentru imbunatatirea pronuntiei.
De ce ai invata limba franceza? Ei bine, exista mai multe motive pentru care ai face acest lucru:
Pentru servici: vrei sa lucrezi in Franta sau alta tara ce are franceza ca limba oficiala. Momentan lucrezi intr-o echipa ce colaboreaza cu clienti sau parteneri din Franta.
Pentru cultura: Franta a fost mereu un pioner in ceea ce priveste diversitatea culturala. Daca vrei sa “gusti” din bogatia culturala ce o are de oferit, atunci cel mai bine este sa faci asta in limba natala a artistilor
Pentru el/ea: limba franceza este limba iubirii, asadar daca vrei sa fii romantic, invatarea acestei limbi te poate ajuta
Globalizare: limba franceza este de circulatie internationala si contribuie la dezvoltarea profesionala dar si personala
Cum inveti limba franceza? In functie de nivelul de conversatie al fiecaruia se aplica diferite strategii. Vom discuta despre cei care sunt incepatori.

invata francezaPentru inceput, se poate apela fara nicio problema la cursuri online de franceza, majoritatea sunt gratuite. Se incepe cu lectiile prezentate pe site ce vor prezenta primele notiuni ale limbii franceze: alfabetul, pronumele, timpul, etc.
In continuare se citesc lectiile de vocabular, este important sa ne dezvoltam vocabularul si sa citim cat mai multe texte pentru incepatori in limba franceza.
Bineinteles, daca tot plecam de la 0 este bine sa consolidam notiunile de gramatica : http://francezaonline.ro/gramatica-franceza . De la timpurile verbale, pana la adjective si genul in limba franceza, toate aceste notiuni bine retinute va vor usura munca de invatare a limbii.
Este important sa ascultam continutul audio atent, de mai multe ori si sa repetam cu voce tare, chiar daca, fiind singuri, acest lucru poate parea ciudat.
In continuare, pentru un progres cat mai bun si pentru invatarea a cat mai multe cuvinte in timp cat mai scurt, este importanta discutia cu un nativ sau cel putin cu persoane care cunosc foarte bine limba franceza si nu fac greseli. Sa exersezi alaturi de un nativ este lucru mare si cu cat reusesti sa discuti mai des, cu atat iti vei dezvolta intelegerea si cunoasterea limbii franceze.

Leave a Reply