Cum evitam „inevitabilele” pene de curent iarna?

Salutare prieteni. Fiecare dintre noi stim ca iarna ne pune greu la incercare mai ales din punct de vedere al penelor de curent. Acestea pot fi daunatoare pentru toate electronicele si electrocasnicele din casa dar mai ales pentru centralele termice pe combustibil solid. Va ganditi ce se poate intampla in cazul unei pene de curent?

Daca ai o centrala termica , apa din centrala nu mai este recirculata si poate sa explodeze centrala prin supraincalzire si sa va treziti cu ditamai necazul pe cap fix in prag de sarbatori.

Eu am gasit o solutie pentru ca am fost nevoit sa ma gandesc pentru locuinta de la munte a unui amic care cauta disperat solutii (stim cu toti ca la munte enel-ul ne lasa de multe ori fara curent) si am gasit-o. UPS pentru centrale termice . Da, UPS-uri exact ca cele care le folosim la calculatoare cand pica curentul, doar ca acestea sunt fabricate fix pentru centrale termice. Si nu sunt foarte scumpe atunci cand vine vorba de siguranta centralei noastre si totodata siguranta familiei !

Lasand totusi centralele deoparte sa ne gandim ce facem noi cand nu avem curent iarna si caloriferul iese din schema? Eu unel m-am gandit la o instalatie solara pentru ca aceea ne poate furniza energia necesara sa ne incalzim pe gerul cumplit care ne bate la usa in fiecare iarna.

Tu cum te protejezi totusi iarna de penele de curent ?

Leave a Reply