Cum curatam hota din bucatarie

bucatarie

Nu doar din motive de aspect sau de igiena hota de bucatarie trebuie sa fie curatata permanent deoarece acumularea excesiva de grasimi pe hota, dar si pe filtrele acesteia constituie un risc foarte mare de incendiu. Totusi, atunci cand trebuie curatata, este important sa stiti care sunt subrantele permise, in functie de tipul de hota sau de cat de mult se gaseste pe aragaz. Iata ce trebuie sa stii despre curatarea hotelor de bucatarie:

Inainte sa te apuci de  degresarea hotei trebuie ca nici ea si nici aragazul sa nu fie in functiune. Debranseaza hota de la reteaua electrica si apoi apuca-te de curatat, dup ace ai urmarit instructiunile din manual de utilizare al dispozitivului.

In materie de degresare hote este important sa folositi substantele potrivite pentru curatare. De exemplu, hota din otel inoxidabil trebuie sa fie curatata cu substante brevetate, precizate in manualul de instructiuni si nu cu altele. In ciuda faptului ca pare mai usor sa curatam hota cu un dispozitiv care functioneaza pe baza de aburi, acest lucru nu este deloc recomandat. In plus. Pentru filter va trebui sa folosesti un produs special pentru grasimi, ori chiar o solutie formata din apa fierbinte si detergent pentru vase.

Filtrele

Degresarea filtrelor este foarte importanta deoarece sporeste performanta hotei. In cazul filtrelor din metal, acestea se spala deoarece colecteaza particule de grasime din aer care se infunda in timp. In cazul in care nu sunt curatate foarte bine, filtrele pot produce chiar si un incendiu. Se scot filtrele din lasul lor conform instructiunilor din materialul de utilizare al hotei si se scufunda in apa fierbinte cu detergent neutru pentru a dizolva astfel grasimea depusa. Apoi, filtrele se clatesc cu apa.

Filtrele din carbune trebuie sa fie schimbate imediat dupa ce a fost terminate durata lor de viata, deoarece acestea nu pot fi curatate si nici refolosite. Se recomanda inlocuirea lor cu alte filter de carbune o data la aproximativ 4 luni.

Accesoriile

Accesoriile sunt de asemenea foarte importante, iar paletele de la ventilator pot fi spalate fie manual, fie la masina de spalat vase. Inainte de a va apuca verificati becurile pentru a vedea daca acestea trebuie sa fie inlocuite sau curatate, iar in cazul in care sunt functionale, sterge-le cat mai fin cu o laveta umeda inmuiata in detergent pentru geamuri. Daca hota are si o sectiune din sticla, surplusul de grasime acumulat de-a lungul timpului trebuie sa fie indepartat cat mai fin.

Nici exteriorul hotei nu trebuie ignorant, ci trebuie sa fie curatat dupa fiecare utilizare a aparatului. Partea exterioara se curate in functie de materialul din care este confectionata. De exemplu pentru hotele metalice exista solutii speciale pentru inox si nu se folosesc agenti abrazivi, inalbitori sau acizi care pot afecta in timp inoxul. In cee ace priveste partea exterioara, aceasta poate fi curatata cu  solutie diluata cu alcool sau detergent lichid.

 

Leave a Reply