Cum alegem cresa sau gradinita la care ne ducem copii?

Alegerea unei crese sau gradinite este o decizie pe care multi parinti o gasesc foarte dificila, pentru ca este prima interactiune pe care o v-a avea copilul cu mediu educativ.

Convingerea populara este ca daca alegi entitatea educativa potrivita pentru copilul tau, v-a inflori. Dar daca alegi gresit, iti vei inspaimanta copilul pe viata. Din aceasta cauza, modul in care sa alegi o cresa este esential. Alegerea poate fi mai usoara daca stii ce sa cauti si ce intrebari sa pui.

Utilizeaza internetul sa investighezi cresele locale.

Viziteaza site-ul cresei sau gradinitei si citeste recenzii ale parintilor(gasirea recenziilor e problematica). Asigura-te ca siteurile sunt actualizate, daca site-urile nu par a fi actualizate ar putea fi un indicator al lipsei de atentie pentru copii.

Compara locatiile si timpul parcurs de acasa pana la cresa.

Pentru calcularea timpului de acasa pana la cresa se poate utiliza google maps cu optiunea selectiei orei de plecare(vei stii cu aproximatie, cat timp v-a dura drumul pana la cresa, la orele cand traficul este mai mare).

treseu spre cresa busy bees

Daca cresa este prea departe, trebuie sa determini daca beneficiile sunt mai mari decat efortul.

Viziteaza cresele sau gradinitele alese.

O vizita la cresa este edificatoare, in comparatie cu o convorbire telefonica cu administratorii cresei. Majoritatea creselor te vor primi intr-un anumit interval orar, dar daca vrei sa-i surprinzi pentru a observa cum reactioneaza personalul, incearca sa-i vizitezi fara o programare.

Studiaza copiii si personalul cu atentie.

General vorbind, o cresa v-a avea personal atent si copii plini de energie, zambitori si participativi. Daca dispozitia este una buna, e un bun semn ca este o alegere viabila. Daca pare ca nimeni nu isi doreste sa fie acolo, nici copilul tau nu ar trebui sa fie.

Cauta o cresa/gradinita, care ofera copiilor oportunitatea de a participa la studiere.

Cele mai bune crese sau gradinite, vor oferi copiilor posibilitatea de a se juca cu materiale si intre ei in timp ce invata lucrui noi. Fii sigur ca educatoarele au un curiculum care include joaca, citirea, desenatul, puzzles. Orice cresa sau gradinita, unde copii stau intr-un loc mai mult, pentru o perioada mai lunga ar trebui exclusa.

Gaseste o cresa sau gradinita care are un numar mic de copii per educator.

Astfel educatorii, pot sa ofere mai multa atentie copiilor individual, de mai multe ori intr-o zi, copiii se vor simti iubiti si speciali. La cresa Busy Bees Academy din sectorul 2, grupa cea mai mica beneficiaza de un educator la 4 maxim 5 bebelusi, dar de obicei numarul de copii per educator/ingrijitoare este chiar mai mic.

Uita-te la peretii cresei pe timpul vizitei.

Operele” copiilor ar trebui sa fie afisate proeminent, astfel copii se vor simti mandri. Gradinitele care nu afiseaza operele copiilor ar trebui sa fie evitate.

Intreaba educatoarele ce program au copii zilnic.

Un program cat mai divers care include pauze pentru reincarcarea copiilor.

Verifica care este politica ajutorarii copiilor, care sunt in urma grupei si au nevoie de putin ajutor, sau care sunt inaintea celorlalti.

Copii vor invata intr-un ritm diferit si indiferent unde este copilul tau pe curba de invatare, v-a fi in grija educatoarelor.

Vorbeste cu parintii a caror copii frecventeaza cresa, sau au frecventat cresa in trecut.

Intreaba-i cat de multumiti sunt, cele le place cel mai mult si care sunt problemele care-i ingrijoreaza.

Gandeste-te la viitor.

Intreaba ce fac copii de la grupele mai mari, astfel vei sti care v-a fi programul viitor al copilului. Asigura-te ca copii mai mari au un program si curicula adecvata.

Intreaba administratorii cresei sau gradinitei, care este politica lor in privinta disciplinei.

Asigura-te ca au reguli clare si ca nu utilizeaza forta fizica sau constrangerea psihica.

 

 

Leave a Reply