Cum aleg un HDD extern ?

Salutare prieteni, în timpul meu petrecut pe internet am dat de niște harduri externe foarte interesante folosite la stocarea de date atunci când un hard intern rămâne fără spațiu de stocare sau folosite în cazul unora dintre cunoscuți atunci când ai un gig ca și Dj și ai nevoie de niște muzică 😀

Păi bun, avem bănuții suntem hotărâți să facem pasul cel mare și dăm peste o problemă ? Cum aleg un hdd extern? .

Voi preciza mai jos câteva ponturi pentru alegerea unui hard disk extern avantajos atât pentru voi cât și pentru buzunarul vostru.

 

  • Performanța :

 

Hard Disk-urile externe se diferențiază prin 2 factori mari și lați și anume viteza de transfer și spațiul de stocare. Cu cât mai mare spațiul de stocare cu atât mai bine însă nu neglijăm și viteza de transfer care poate fi critică în momentele în care ne grăbim. Dacă tot vorbim de viteză de menționat că hard-urile pe USB 3.0 sunt mai rapide ca cele pe 2.0

 

  • Extra Stuff :

 

Pe lângă detalii tehnice atunci când alegem un hard disk extern căutăm diverse opțiuni extra care ne pot ajuta , spre exemplu putem alege un hard disk cu un soft de backup propriu inclus sau unul cu un soft de criptare date care ne protejează datele sensibile de potențialele persoane băgăcioase.

 

  • $$$$$ :

 

Românul încearcă mereu să aleagă totul la un raport calitate preț avantajos , însă nu este de neglijat faptul că produsele ieftine pot crea probleme în timp. Sfatul meu personal este să strângeți mai mult timp câțiva bănuți și să luați ceva bun. Chiar dacă vi se pare mai scump veți economisi bani cu timpul pentru că nu va trebui să cumpărați N hard-uri.

Dacă ai întrebări sau nelămuriri despre alegerea unui hard extern nu ezita să le lași într-un comentariu.

 

Leave a Reply