Cu un template și o licență nu ești provider de găzduire !

Salutare prieteni,scriu puțin indignat de ce au ajuns unii oameni să facă din cauza foametei de bani care e din ce în ce mai mare.Pe zi ce trece văd apărând foarte mulți provideri de servicii web (găzduire,servere vps,etc) care vor să facă și ei un bănuț de o pâine și dau țepe sau în cel mai fericit caz oferă servicii de proastă calitate.

Vorbind la modul general un provider autorizat să ofere astfel de servicii va avea întotdeauna o afacere pe care se poate baza,de la un simplu PFA la un SRL orice metodă legală va inspira mereu încredere clienților tăi.Nu mare mi-a fost mirarea să văd afaceri care prosperă sau cel puțin așa par cu toate că pe diverse forumuri lumea discută despre serviciile lor de 2 bani. Fără remușcări un astfel de exemplu ar fi HQH.RO și nu voi pune link pentru că nu vreau să le fac reclamă acestor specimene.Oferă servicii de găzduire fără a avea vreun drept,fără acte,făcând evaziune fiscală și oferind servicii de proastă calitate utilizatorilor.Dacă nu mă credeți puteți citi următoarele articole : AICI , AICI și AICI .

Un simplu template bine aranjat dar în majoritatea cazurilor copiat de pe „Gugle” și un whmcs nulled sau chiar și licențiat nu te fac hoster..Un alt exemplu mai fericit dar care îmi displace este cel al celor de la FREAKSERVERS (FrigiServer) cum le spun eu.Un om care nu are cel mai probabil de lucru prin țări străine s-a apucat să devină mare hoster cu un template gratuit de pe net,o licență whmcs și un reseller de găzduire web de la spanioli.Nu știu și nu mă interesează calitatea acelor servicii cât timp nu am garanția durabilității serviciilor mele.La fel a fost și în cazul DigitalServer când tot aceeași persoană a închis „afacerea” la scurt timp.

Citeşte şi  Interviu Hostico

Despre cum ne vom alege un provider de găzduire web vom discuta într-un alt articol dar în linii generale mereu trebuie să verificăm dacă există o firmă și dacă datele acesteia sunt postate la rubrica contact.M-am documentat puțin și în scumpa noastră lege românească se specifică clar că este de datoria acestor firme de a posta la vedere datele fiscale și de înregistrare și să emită factură/bon fiscal pentru orice serviciu prestat/vândut,fapt ce nu se întâmplă în peste 60% din cazuri.

Fiți atenți cui vă dedicați banii,nervii și nu în ultimul rând proiectele,s-ar putea să regretați la un moment dat.

 

 

 

3 comments on “Cu un template și o licență nu ești provider de găzduire !

 1. Yamasha 09/06/2014 06:31

  De obicei romanul cauta ieftin, dar nu se uita si „dedesupt”. Se poate alege cu daune mult mai mari…

 2. Blogging20 19/07/2014 20:05

  Sunt foarte multe asa zise firme, unele chiar au inceput fara firma si in timp au devenit unele de succes. Bun, un copil de 12-15 ani a deschis acum cateva zile o „firma” in conditiile urmatoare: whmcs nulled, reseller de la servers500 si atat. Am primit spam de la el cateva zile, mega, super, splendid oferta. Intr-un final m-am gandit sa ii fac un bine, sa cumpar un pachet de gazduire pentru a face cateva treburi „frumoase”, si asta am si facut. In scurta vreme raman fara serviciul de gazduire si baiatul fara reseller.

  L-am lasat si fara reseller, am facut si disputa la paypal si am primit si un cadou: multe, multe, multe injuraturi. Asta da „firma”. Asa fac mereu, cand dau peste o asa zisa firma, mai ales ca caut periodic persoane de care sa ma iau, care au asa zise firme. Pe forumul ala extream sunt cu sutele 🙂

  • Matei Irinel 19/07/2014 20:18

   Măi unele sunt bune dar nu înțeleg un lucru..Ok,nu ai posibilitatea acum să îți faci o firmă,dar de ce nu cumperi o licență whmcs,una cpanel,un server doar al tău sau măcar un reseller dar unul de la o firmă mare?
   Una dintre aceste firme fantomă are de la mine o plângere făcută pentru evaziune fiscală de acum ceva timp..dar văd că tot apar altele și altele..

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>