Cu cine votam pe 2 noiembrie ?

Cu cine votam pe 2 noiembrie ? Probabil că mulți v-ați întrebat deja asta. Am decis să abordez acest subiect de natură politică cu toate că nu sunt ca nea Vasile sau nea Ion de la țară să știu și să deșir firul politicii , însă îmi voi da cu părerea .

Atenție ! Aici este strict părerea mea, nu sunt pus să fac acest articol nici de Ponta nici de dreq’ !

Am tot văzut afișe prin oraș cu oameni zâmbitori și mă întrebam ce e cu ele. Iată că acele afișe sunt menite să facă campanie unuia dintre candidații la președenția româniei. Acum aproximativ o lună s-a dat startul bătăliei de rupt afișe și de lipit peste afișele candidatului, campanie desfășurată sub înaltul patronat al gladiatorilor ce se luptă între ei, însă nu cu săbii ci cu discursuri de căcat, promisiuni, promisiuni și am uitat, iar promisiuni.

Avem cu cine vota?

Sigur se vor găsi hateri care să zică, eu votez cu Ponta, sau eu votez cu Gută , însă părerea mea personală este că nu avem un candidat pe care să îl putem vota cu dragă inimă. Chiar dacă unul nu poate mulțumi un popor întreg, un candidat ideal și-ar croi drum printre cei ce votează.

Am fost întrebat de câteva persoane în vârstă cu cine votez sub forma ” Generația tânără cu cine votează ? ” Am stat puțin să mă gândesc dat fiind că acum va fi prima oară când voi vota, am răspuns cu zâmbet în față că, cu nimeni. Majoritatea vor spune ” Nu votezi, nu exiști ” și aici voi completa cu o vorbă auzită de mine și anume „Dacă voturile ar schimba cursul politicii acestea nu ar exista” .

Citeşte şi  Molu.ro – Tot ce vrei să cumperi din online

La rândul meu și eu am întrebat acele persoane părerea lor despre pensiile noastre, mai bine zis, mai ajungem noi la pensie? Unii au început să râdă iar alții au spus că, dacă acum un om ce a muncit 15 ani de zile primește 200+ lei amărâți, peste 30-40 ani s-ar putea să se aleagă praful de sistemul de pensii.

Dar despre bătălia dintre candidați ?

Fiecare încearcă ca de fiecare dată să își croiască un drum printre noi, să se bată pe acel colț de mămăligă oferit de funcția prezidențială și de puterea care vine odată cu funcția.

Râdeam zilele trecute observând că fiecare candidat are oamenii lui meniți să rupă afișele celuilalt sau să lipească peste. Ca de obicei o campanie de rahat, bazată numai pe vorbe în vânt, promisiuni, încercări de intimidare, mită electorală ș.a.m.d

Sunt multe de discutat însă nu găsesc rostul unei discuții mai explicite pe această temă, sunt publicații de scandal și există mass media care mereu se bate în articole despre politică.

Deznodământul la întrebarea Cu cine votam pe 2 noiembrie ? pentru mine este următorul :

Eu prezent în urna de vot voi pune ștampila pe lângă și voi scrie „Eu votez cu poporul, nu cu voi” . Voi cu cine votați?

4 comments on “Cu cine votam pe 2 noiembrie ?

 1. VASI le R 27/10/2014 19:51

  “Dacă voturile ar schimba cursul politicii acestea nu ar exista”, deci degeaba scrii că votezi cu poporul. Consumi degeaba pixul.
  Pe mine mă întristează faptul că toţi candidaţii se dau mari duşmani unul cu celălalt, când de fapt ei sunt prieteni, având interese comune. Nişte păpuşi ce repetă aceleaşi lucruri până la alegeri. După aceea tac mâlc.

  • Matei Irinel 27/10/2014 20:13

   Aici e vorba de o mică lecție nu de pix consumat, toți se mănâncă între ei, dar … așa a fost mereu.

 2. addicted 28/10/2014 05:43

  Incep sa am dureri de cap de pe acum cand vine vorba de voturi si de… viitor. N-am crezut c-am sa ajung ca ai nostri parinti sa ne fie asa teama de raul ce va urma. Toti sunt un mare rau si ce vom alege? Raul cel mai bun. Cred…

 3. Cris-Mary 29/10/2014 16:12

  O intrebare care ne chinuie de multi ani, nu stiu daca pana in prezent cetateanul turmentat a lui Caragiale a stiut sa raspunda sau nu la aceasta intrebare …. cert este ca pe masura ce trec anii devine din ce in ce mai greu sa raspunzi in conditiile in care candidatii sunt din ce in ce mai putin valorosi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>