Cu cine votam pe 2 noiembrie ?

Cu cine votam pe 2 noiembrie ? Probabil că mulți v-ați întrebat deja asta. Am decis să abordez acest subiect de natură politică cu toate că nu sunt ca nea Vasile sau nea Ion de la țară să știu și să deșir firul politicii , însă îmi voi da cu părerea .

Atenție ! Aici este strict părerea mea, nu sunt pus să fac acest articol nici de Ponta nici de dreq’ !

Am tot văzut afișe prin oraș cu oameni zâmbitori și mă întrebam ce e cu ele. Iată că acele afișe sunt menite să facă campanie unuia dintre candidații la președenția româniei. Acum aproximativ o lună s-a dat startul bătăliei de rupt afișe și de lipit peste afișele candidatului, campanie desfășurată sub înaltul patronat al gladiatorilor ce se luptă între ei, însă nu cu săbii ci cu discursuri de căcat, promisiuni, promisiuni și am uitat, iar promisiuni.

Avem cu cine vota?

Sigur se vor găsi hateri care să zică, eu votez cu Ponta, sau eu votez cu Gută , însă părerea mea personală este că nu avem un candidat pe care să îl putem vota cu dragă inimă. Chiar dacă unul nu poate mulțumi un popor întreg, un candidat ideal și-ar croi drum printre cei ce votează.

Am fost întrebat de câteva persoane în vârstă cu cine votez sub forma ” Generația tânără cu cine votează ? ” Am stat puțin să mă gândesc dat fiind că acum va fi prima oară când voi vota, am răspuns cu zâmbet în față că, cu nimeni. Majoritatea vor spune ” Nu votezi, nu exiști ” și aici voi completa cu o vorbă auzită de mine și anume „Dacă voturile ar schimba cursul politicii acestea nu ar exista” .

La rândul meu și eu am întrebat acele persoane părerea lor despre pensiile noastre, mai bine zis, mai ajungem noi la pensie? Unii au început să râdă iar alții au spus că, dacă acum un om ce a muncit 15 ani de zile primește 200+ lei amărâți, peste 30-40 ani s-ar putea să se aleagă praful de sistemul de pensii.

Dar despre bătălia dintre candidați ?

Fiecare încearcă ca de fiecare dată să își croiască un drum printre noi, să se bată pe acel colț de mămăligă oferit de funcția prezidențială și de puterea care vine odată cu funcția.

Râdeam zilele trecute observând că fiecare candidat are oamenii lui meniți să rupă afișele celuilalt sau să lipească peste. Ca de obicei o campanie de rahat, bazată numai pe vorbe în vânt, promisiuni, încercări de intimidare, mită electorală ș.a.m.d

Sunt multe de discutat însă nu găsesc rostul unei discuții mai explicite pe această temă, sunt publicații de scandal și există mass media care mereu se bate în articole despre politică.

Deznodământul la întrebarea Cu cine votam pe 2 noiembrie ? pentru mine este următorul :

Eu prezent în urna de vot voi pune ștampila pe lângă și voi scrie „Eu votez cu poporul, nu cu voi” . Voi cu cine votați?

Leave a Reply