Contează să fii bun platnic la bancă

credit pentru nevoi pesonale

Societatea devine tot mai dependentă de folosirea creditelor pentru a face o achiziţie sau a lua decizii. În zilele noastre, un credit pentru nevoi personale bun este folosit mai mult decât pentru a obţine un card de credit cu un împrumut. Tot mai multe afaceri susţin că trebuie să fii bun platnic la bancă înainte de a-şi extinde serviciile sau produsele către tine.

Afectează locul în care trăieşti şi cât plăteşti

Înainte să-ţi cumperi o casă, creditorii de la bancă vor să ştie că nu îţi vei lăsa baltă rata.

Dacă nu eşti bun platnic, creditorul va considera că este riscant să te împrumute. Dacă ţi s-a aprobat creditul pentru prima casă, modul în care ai plătit până acum poate să-ţi afecteze valoarea ratei. Dacă nu ţi-ai plătit creditele la timp în trecut, s-ar putea ca acum să ai o valoare foarte mare la rată sau mai mult decât atât aceasta să nu fie aprobată deloc.

Nu te gândi că dacă nu eşti în căutarea unei case acum, modul în care plăteşti creditul nu este important. Proprietarii de imobiliare au acces la astfel de informaţii şi s-ar putea să nu găseşti nici măcar de închiriat o casă dacă ai probleme cu ratele.

Îţi afectează abilitatea de a deschide o afacere

Mulţi oameni au vise de a-şi deschide propria afacere. Majoritatea startupurilor din afaceri necesită o cantitate de bani pe care s-ar putea să nu o ai la dispoziţie. În acest caz va trebui să obţii un mic împrumut personal, dacă nu de afaceri. Printre alte lucruri va trebui să fii bun platnic pentru a te califica pentru acest împrumut.

Citeşte şi  Profită de avantajele de a sabla cu gheață carbonică

Afectează ceea ce conduci şi plata la leasing

Dacă nu ai banii cash pentru a cumpăra o maşină, va trebui să obţii un împrumut. Modul în care ţi-ai plătit ratele în trecut nu numai că afectează dacă te califici pentru acest împrumut, dar afectează şi cantitatea pe care o vei plăti lunar şi dobânda totală care ţi se va aplica.

În general cei care plătesc ratele la timp se califică pentru cantităţi mai mari de bani cu o dobândă mică.

Concluzie

Întrucât creditul tău este definit de modul în care ai plătit sau nu ai plătit ratele în trecut, multe afaceri, proprietari de imobiliare, furnizori de utilităţi, ba chiar şi angajatorii, îţi folosesc datele acestea pentru a îţi prezice responsabilităţile financiare din viitor. Oricând ai nevoie să împrumuţi bani, sau chiar servicii, ţi se verifică istoricul. De aceea contează foarte mult să fii bun platnic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>