Ce trebuie să știți despre anvelopele agricole

anvelope tractoare

Tractoarele sunt vehicule puternice care, în majoritatea cazurilor, sunt folosite în scopuri industriale, cum ar fi lucrul la o fermă, de exemplu, în cazul în care contribuie la facilitarea vieții unui fermier și la creșterea productivității culturilor. Cu toate acestea, deoarece lucrează în condiții dificile, tractoarele sunt greu de întreținut, mai ales atunci când nu există personal specializat care să se ocupe de acestea la  locul de muncă. Și datorită faptului că industria modernă produce componente mecanice și electrice rezistente, cea mai sensibilă parte a tractorului este cea care vine în contact direct cu solul: anvelopele.

Asigurandu-vă de starea anvelopei de la tractorul dvs. nu înseamnă neapărat că vă pasă de siguranța dvs. ca în cazul vehiculelor mici, deoarece nu veți ajunge niciodată la viteze mari, dar cu siguranță însemna că aveți grijă de banii dvs. Imaginați-vă această situație: trebuie să recoltați culturile de pe o suprafață mare într-o singură zi și  tractorul are pana. Dacă nu aveți o anvelopă rezervată gata de instalare în câteva minute, veți pierde o mulțime de bani si timp.

Pentru a evita situații precum cea pe care am vorbit-o în paragraful anterior, vă sfătuim să aveți grijă de anvelopele de tractor. Inspectarea acestora la intervale regulate sau după fiecare utilizare vă va permite să observați orice semne de perforare și uzură prematură, astfel încât veți avea suficient timp pentru a rezolva situația. De asemenea, verificarea regulată a presiunii este o necesitate în cazul în care doriți să maximizați durata de viață a anvelopei tractorului.

Informații privind anvelopele pentru tractoare

Informațiile de care aveți nevoie pentru a afla ce tip de pneu aveți este pe partea anvelopei. Verificați peretele anvelopei pentru informațiile necesare. Ar trebui să găsiți următoarele: dimensiunea anvelopei, dimensiunea jantei, diametrul general, sarcina maximă pe care o poate manevra anvelopa, tipul anvelopei (radial sau in diagonala).

Un lucru deosebit de remarcat este dacă să cumpărați o radială sau o anvelopă cu constructie in diagonala. Anvelopele radiale au tendința de a avea o tracțiune mai bună decât anvelopele tradiționale cu părtinire, dar această tracțiune suplimentară vine cu un preț mai mare. Luați în considerare acest lucru atunci când cumpărați anvelope.

 

Leave a Reply