Ce trebuie sa stim despre stergatoarele auto?

Stergatorul de parbriz este un dispozitiv folosit pentru a elimina apa de ploaie, resturile sau impuritatile de pe parbriz. Un stergator in general consta dintr-un brat pivotant la un capat si cu o lama de cauciuc lunga atasata al celalalt capat. Lama se leagana inainte si inapoi pe parbriz, impingand apa de pe suprafata sa, cu o viteza reglabila de catre conducator. Cele mai multe automobile folosesc doua stergatoare asezate radial si sincronizate, pe cand vehiculele comerciale utilizeaza una sau mai multe stergatoare de tip pantograf.

Unul dintre acesoriile cele mai importante ale masinii, desi majoritatea soferilor nu ii dau importanta necesara, este stergatorul auto.

Schimbarea periodica a stergatoarelor de pe masina este extrem de importanta atunci cand vine vorba de siguranta participantilor la trafic. Pe langa asta, schimbarea stergatoarelor in mod regulat va proteja parbrizul de zgarieturile provocate de denivelarile lamelei de cauciuc.

Cand lamele stergatoarelor s-au intarit, acestea nu mai actioneaza corespunzator, iar vizibilitatea soferului poate scadea destul de mult in timpul ploilor sau ninsorilor fiind un real pericol in special pe timp de noapte.

Deteriorarea stergatoarelor are ca principale cauze intemperiile, expunerea prelungita la soare, ploi, ger sau inghet .

Pe timpul iernii trebuie sa le acordam atentie sporita, iar pe timpul stationarii este de preferat ca acestea sa fie ridicate. De asemenea nu este indicat sa le utilizam daca avem gheata pe parbriz si trebuie curatate bine de gheata si stergatorul si parbrizul cu o racleta de plastic.

Atunci cand achizitionezi un set de stergatoare auto, trebuie sa ti cont de cativa factori importanti cum ar fi: dimensiunea – care trebuie selectata in functie de automobilul pe care il detineti ( de obicei masinile au un stergator mai mic si unul mai mare pentru  a nu se intersecta atunci cand sunt actionate), calitatea- stergatoarele desigur sunt create de mai multi producatori si din mai multe materiale iar calitatea lor depinde foarte mult de lamela de cauciuc sau silicon. Auto Soft dispune de stergatoare de cea mai buna calitate dar si multe alte piese auto si accesorii pentru toate masinile.

 

 

Leave a Reply