Ce sa faci in primele 10 minute dupa inchirierea masinii

vw golf 6

Am făcut-o cu toții – am intrat în vehiculul de închiriat, l-am pornit și am ieșit pe străzi. Apoi, în mijlocul traficului cu autobuze și taxiuri, aproape că va pierdeti cu firea, încercand să citiți semnalizări extrem de ilogice pe măsură ce începeți să vă plimbați degetele printre butoane, faruri, ștergătoarele de parbriz, comenzile pentru ferestre, comenzile pentru dezghețare / încălzire sau butonul de căutare radio. Iata cateva detalii pe care trebuie sa le cititi atunci cand intrati in posesia unei masini de inchiriat.

Verificați masina de zgârieturi sau pete de rugina. Dacă agentul de închiriere auto vă înconjoară mașina notandu-si observatii referitoare la zgârieturi și pete, asigurați-vă că faceți același lucru. Rareori se intampla să găsesiti o zgârietură sau două pe care agentul le-a ratat  Nu vă fie frică să faceți fotografii cu aparatul foto sau telefonul smartphone.

Porniți mașina. Cu toate că emana gaze și poluează, s-ar putea să afli că permiterea încălzirii mașinii este un sfat bun. Acest lucru vă oferă posibilitatea de a vă asigura că mașina rulează destul de bine, fără zgomote ciudate. Deși majoritatea oamenilor se uită bine la zgârieturi pentru a nu fi taxați la întoarcere, rareori verifică modul în care rulează mașina.

Găsiți și activați căldură / aer condiționat. Acest lucru va permite interiorului să se încălzească sau să se răcească, în funcție de sezon. Porniți aerul condiționat și lăsați mașina să se răcească în timp ce vă continuați programul de orientare.

Consultați o hartă, fie pe hârtie, fie pe telefon sau pe un GPS. Firmele de închiriere de mașini sunt adesea localizate în zonele exterioare ale orasului sau in apropierea  aeroportului. Majoritatea agențiilor de închiriere de mașini vă vor oferi o hartă a zonei care indică locația sediului de închiriere.Folositi și consultați această harta.

Dacă aveți un GPS, acesta este momentul pentru setarea acestuia. Dar întotdeauna recomandăm să aveți o hartă ca o copie de rezervă.

Fixați oglinzile. O ajustare rapidă a vederii din spate este usor de facut, insa trebuie să vă ocupați si de oglinzile laterale. Dacă călătoriți cu cineva, el sau ea poate ajuta. Acest lucru vă va atunci când trebuie să circulate intens în trafic intens.

Verificati radioul. În ciuda caracterului neesențial al radioului, acesta poate fi cel mai important pas. Șoferii care conduc cu radiourile pornite continuu pot face din acest obicei o cauză principală a accidentelor de mașină.

Pentru cea mai rapidă abordare, porniți radioul, aflați cum să programați posturile în memorie, găsiți butonul “Căutați” și setati.

Găsiți comenzile ferestrei. Când ajungeți la prima cabină de taxare și incepi sa apesi pe butoane în jurul comenzilor și ușile se deschid, ștergătoarele de parbriz pornesc și se opresc, iar geamurile din spate se ridică în sus și în jos va fi jenant.

 

Leave a Reply