Ce este voluntariatul ? De ce să fii voluntar ?

Ce este voluntariatul ? De ce să fii voluntar ? Despre asta vom discuta astăzi dat fiind că am primit următoarea întrebare pe profilul meu de ask.fm: „De ce iti place sa faci voluntariat?ce parere ai despre asta? Le sugerezi si altora sa faca voluntariat?de ce?” .

Ce este voluntariatul ?

În perspectiva mea și din câte am învățat dealungul timpului, voluntariatul reprezintă una sau mai multe acțiuni pe care noi oamenii le facem în mod benevol pentru a susține o cauză umanitară sau în principal pentru a ajuta într-un anumit domeniu benevol și fără a aștepta o răsplată din urma acestui lucru. Voluntariatul este o metodă prin care noi ne putem remarca făcând ceva util și plăcut tot odata.

Q: De ce iti place sa faci voluntariat?

A: Voluntariatul reprezintă pentru mine revenirea la realitate dintr-o lume roz la care visez uneori și de care nu mă mai satur. O lume virtuală în care facebook-ul este la putere iar telefonul și tehnologia își etalează puterea de manipulare. Voluntariatul reprezintă și o metodă de a socializa, de a cunoaște și ajuta noi persoane dar și o metodă prin care poți fi util indiferent de statutul tău social, rasă, sex, religie,etc. Aceste lucruri nu contează și nu vor conta în acțiuni de voluntariat. Știu că sunt util și indiferent că lumea comentează uneori negativ merg înainte și îmi văd de drumul meu.

Q: ce parere ai despre asta?

A: Bănuiesc că te referi la ce părere am despre voluntariat. Voluntariatul cred că este cea mai bună metodă de a face ceva util în această viață, pe lângă faptul că îți clădești o carieră. Nu am o părere fixă despre voluntariat, doar fac asta pentru că îmi place, iubesc să ajut și așa sunt de mic, și nu în ultimul rând pentru că știu că acei oameni pe care îi ajut au nevoie de mine.

Citeşte şi  Ce-ți pregătesc astrele luna aceasta? Horoscop chinezesc pe www.ezodii.com

Q: Le sugerezi si altora sa faca voluntariat?de ce?

Din toată inima DA ! Sugerez și doresc ca fiecare dintre voi să se alăture anumitor acțiuni de voluntariat care vă plac vouă. Sunt foarte multe organizații care se ocupă cu instruirea voluntarilor cum ar fi totul Crucea Roșie . De ce? În primul rând nu te costă decât puțin timp pe care ți-l poți face prin puțină perseverență și vei fi mereu mândru de tine însăți. Lasă-i pe alții să comenteze și să își vadă de ale lor, realitatea e una crudă și mână de la mână putem avea grijă de propriul viitor al nostru.

Implică-te !

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>