Ce este voluntariatul ? De ce să fii voluntar ?

Ce este voluntariatul ? De ce să fii voluntar ? Despre asta vom discuta astăzi dat fiind că am primit următoarea întrebare pe profilul meu de ask.fm: „De ce iti place sa faci voluntariat?ce parere ai despre asta? Le sugerezi si altora sa faca voluntariat?de ce?” .

Ce este voluntariatul ?

În perspectiva mea și din câte am învățat dealungul timpului, voluntariatul reprezintă una sau mai multe acțiuni pe care noi oamenii le facem în mod benevol pentru a susține o cauză umanitară sau în principal pentru a ajuta într-un anumit domeniu benevol și fără a aștepta o răsplată din urma acestui lucru. Voluntariatul este o metodă prin care noi ne putem remarca făcând ceva util și plăcut tot odata.

Q: De ce iti place sa faci voluntariat?

A: Voluntariatul reprezintă pentru mine revenirea la realitate dintr-o lume roz la care visez uneori și de care nu mă mai satur. O lume virtuală în care facebook-ul este la putere iar telefonul și tehnologia își etalează puterea de manipulare. Voluntariatul reprezintă și o metodă de a socializa, de a cunoaște și ajuta noi persoane dar și o metodă prin care poți fi util indiferent de statutul tău social, rasă, sex, religie,etc. Aceste lucruri nu contează și nu vor conta în acțiuni de voluntariat. Știu că sunt util și indiferent că lumea comentează uneori negativ merg înainte și îmi văd de drumul meu.

Q: ce parere ai despre asta?

A: Bănuiesc că te referi la ce părere am despre voluntariat. Voluntariatul cred că este cea mai bună metodă de a face ceva util în această viață, pe lângă faptul că îți clădești o carieră. Nu am o părere fixă despre voluntariat, doar fac asta pentru că îmi place, iubesc să ajut și așa sunt de mic, și nu în ultimul rând pentru că știu că acei oameni pe care îi ajut au nevoie de mine.

Citeşte şi  Motive pentru care criptovaluta este cu adevărat importantă

Q: Le sugerezi si altora sa faca voluntariat?de ce?

Din toată inima DA ! Sugerez și doresc ca fiecare dintre voi să se alăture anumitor acțiuni de voluntariat care vă plac vouă. Sunt foarte multe organizații care se ocupă cu instruirea voluntarilor cum ar fi totul Crucea Roșie . De ce? În primul rând nu te costă decât puțin timp pe care ți-l poți face prin puțină perseverență și vei fi mereu mândru de tine însăți. Lasă-i pe alții să comenteze și să își vadă de ale lor, realitatea e una crudă și mână de la mână putem avea grijă de propriul viitor al nostru.

Implică-te !

9 comments on “Ce este voluntariatul ? De ce să fii voluntar ?

 1. Lospa 21/08/2014 13:37

  Putini sunt aia cu voluntariatu’.
  OFF: de ce nu mai aparea nimic pe blog pana ieri?

  • Matei Irinel 21/08/2014 13:43

   La ce te referi că nu apărea nimic, adică nu postasem sau nu mergea blogul ?

   • Lospa 27/08/2014 17:26

    Aparea un titlu ciudat si nu erau articolele.

 2. Andreea Manuela 26/08/2014 12:14

  Cat ma bucur ca mi.ai raspuns la intrebarile de pe ask.fm. :*

  • Matei Irinel 26/08/2014 12:15

   Deci tu erai nu? :> :)))

 3. Andreea Manuela 26/08/2014 12:17

  Nici nu ma asteptam sa raspunzi fix aici

  • Matei Irinel 26/08/2014 12:33

   Pe ask.fm găsești în majoritatea cazurilor numai întrebări stupide, găsind întrebarea asta m-am gândit la un răsouns mai detaliat.

 4. Ionut 05/09/2014 06:19

  Am vrut sa fac voluntariat la cateva centre locale, nimeni nu stia ce si cum, cand si cum… asa ca am renuntat. Am inceput sa fac voluntariat online, sa ajut anumite cazuri in scopul strangerii de donatii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>