Cât de des ar trebui să-ți speli covoarele?

Deși este abia începutul verii nu putem evita iarna ce urmează în curând, fiindcă timpul trece foarte repede. Iarna este sezonul papucilor de casă de lână și cel al relaxatului pe canapea cu o cană de vin fiert. Dacă ești la fel cum sunt veverițele și iei în considerare o perioadă de hibernare, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să-ți pui casa la punct. Un lucru potrivit cu care ar trebui să începi sunt covoarele, ce vor fi călcate în picioare tot mai mult în anotimpurile pe care le petreci mai mult în casă.

Aspiratul poate fi făcut cu ușurință în fiecare săptămână și necesită doar câteva ore, dar cât de des ar trebui să spălăm covoarele? La urma urmei, dacă le păstrăm curate va avea un efect uriaș asupra casei noastre, nu doar pentru simțul estetic cât și pentru simțul olfactiv. Nu este un răspuns universal în ceastă privință, răspunsul depinde foarte mult de anumite circumstanțe. În general vei spăla covoarele mai puțin decât le vei aspira, dar după acest pas va trebui să iei în considerare machiajul unic al mediului casei tale.

Până la urmă cât de frecvent ar trebui să-ți speli covoarele?

Pentru a-ți menține covoarele în cea mai bună formă, ar trebui să le speli la o spălătorie de covoare sector 3. Fii pregătit să crești frecvența spălării acestora, conform factorilor următori:

  • Zona în care locuiești. Casa ta este într-un mediu predispus la murdărie, cum ar fi centrul orașului sau la o fermă? Va trebui să reglezi frecvența corespunzător cu mediul în care locuiești.
  • Obiceiuri personale. Te descalți întotdeauna când intri în casă? Când te vizitează cineva, cum procedează? Dacă permiți oamenilor să intre încălțați cu siguranță va trebui să speli covoarele mai des.
  • Aspect și miros. Dacă vrei să fii mândru de aspectul și mirosul casei tale, va trebui să speli covoarele mai des. Dacă ești foarte atent la pete, spală covoarele mai des.
  • Animale de companei și copii mici. Curăță mai des covoarele dacă ai copii mici și/sau animale de companie care locuiesc în casa ta. Ambii reprezintă o proovcare murdară de care trebuie să ai grijă corespunzător.
  • Schimbări de sezon. Când este rândul condițiilor meteo să își facă treaba, devine și mai ușor să aduci mizeria în casă pe papuci. Spală covoarele mai des în aceste timpuri.

Conform unor ingineri, spălatul covoarelor este la fel cu spălatul hainelor, când petele apar pe tricouri este mai ușor să le înlături dacă le speli frecvent. Dar dacă lași pata acolo pentru mult timp, există riscul ca aceasta să se așeze și să intre în material. Mergi mai des la spălătoria de covoare pentru a-ți menține cât mai mult covoarele curate și de calitate.

Leave a Reply