Casele din lemn versus casele din caramida

Case din lemn rotund

Construirea sau cumpararea unei case este o decizie uriasa si una care cantareste foarte mult asupra persoanei care face alegerea. Ce se intampla daca iei o decizie gresita? Ce se intampla daca exista unele probleme grave pe care nu le-ai prevazut?

Exista modalitati de a limita aceste surprize urate si trebuie sa te gandesti inca de la bun inceput din ce este facuta casa ta. Materialele care intra in constructie vor dicta ce durata de viata va avea casa ta, costurile si frecventa reparatiilor.

Doua materiale populare pentru robustetea lor sunt lemnul si caramida. Dar care este de fapt cea mai buna solutie?

Beneficiile lemnului

Lemnul este adesea laudat pentru aspectul sau general. Poti crea o asezare rustica. Nimeni nu neaga cat de frumoase pot fi aceste case din lemn, care arata foarte frumos atat in interior cat si in exterior. Culorile sunt calde si primitoare, ceea ce creeaza un sentiment de legatura cu casa ta.

Lemnul este mai ecologic decat majoritatea materialelor. Casele din lemn pot fi realizate din cherestea reciclata, panouri de lemn sau busteni, care reduc impactul asupra mediului. Petele, sigiliile si alte substante chimice care au fost odata periculoase pentru ecosistemul din jurul casei au devenit mult mai sigure pentru mediu.

Lemnul este, de asemenea, foarte robust si usor de inlocuit. Daca un bustean crapa, se poate inlocui cu un minim de efort, spre deosebire de multe alte materiale. Este mai putin probabil sa aiba probleme daca este bine intretinut, deci acesta este motivul principal pentru care multi oameni aleg lemnul pentru constructiile lor.

Beneficiile caramizii

Caramida este un alt material bun, inainte de beton sau de sticla. Poti selecta caramizi colorate diferite. In ceea ce priveste robustetea, este greu de depasit eficienta lor. Pe partea inferioara, atunci cand este deteriorata, este dificil de fixat sau de schimbat caramida. De asemenea, este posibil sa ai nevoie de un zidar pentru a efectua aceste reparatii, deoarece indepartarea unei caramizi poate provoca daune structurii de ansamblu si poate duce la probleme mai tarziu.

Este posibil ca si calitatea materialelor sa fie compromisa. In cazul lemnului, se poate verifica daca, cheresteaua este stabila si sanatoasa, in timp ce, caramizile pot fi mai greu de verificat.

De ce lemnul este mai bun decat alte materiale

Lemnul este mult mai usor de mutat, iar casele din lemn sunt usoare, fiind rezistente la intemperii. Aceasta inseamna ca o poti transporta de la o locatie la alta, daca vrei sa te muti, fara sa fii nevoit sa vinzi casa.

Durata constructiei unei astfel de case este un alt motiv. O casa din lemn are o medie de aproximativ trei luni pentru a fi construita de la zero, sau chiar mai putin atunci cand este folosita o casa prefabricata. Casele din caramida pot dura un an sau mai mult, iar costul devine mult mai mare datorita volumului de munca implicat. Izolarea este mai usoara si mai ieftina in cazul unei case din lemn.

Leave a Reply