Cărți Noi Apărute în 2015

Salutare prieteni, a sosit un nou an, un an în care sper ca generația noastră să fie mult mai cultă și să înțeleagă valorile umane mai bine ca în răposatul 2014. Voi ați citit ceva anul acesta? Eu unul am început în forță să citesc despre războaiele mondiale și cei ce le-au condus. Mi se pare interesantă tema și ar trebui ca fiecare dintre noi să cunoaștem istoria de bază a omenirii, evenimentele petrecute și mai ales istoria noastră, a poporului român. Așadar am Primul Război Mondial – Controverse, paradoxuri, reinterpretări scrisă de Lucian Boia și apărută foarte recent.

Navigam pe internet în căutarea de carti noi, in 2015 apărute pentru pentru a vă oferi o listă a celor mai bune tiltluri și am dat peste o știre legată de Mark Zuckerberg intitulată „Provocarea mea pentru 2015 este să citesc o carte nouă la fiecare două săptămâni” . Mi se pare destul de îmbucurător faptul că în era secolului XXI cineva mai e interesat de lecturat și de aflat informații noi prin intermediul cărților, fapt ce m-a determinat să vă ofer o listă de cărți ce merită citite în 2015 :

 

  • Stalin de Johnson Paul
  • Despre nerăbdarea de a fi răbdător – Mihăilescu Dan C.,Măceşaru Ciprian
  • Numărul Zero – Umberto Eco
  • Scrisori pentru Vera – Vladimir Nabokov
  • Uriașul îngropat – Kazuo Ishiguro
  • Femeia de hârtie – Rabih Alameddine.

 

Unele dintre ele încă nu au apărut dar am apucat totuși să citesc despre ele și aștept să le achiziționez și eu. Chiar dacă nu prea obișnuiesc să citesc din lipsă de timp atunci când timpul îmi permite caut cărți noi apărute cum ziceam mai sus în special despre război și istoria noastră, a oamenilor.

Voi ce cărți v-ați propus să citiți în 2015 ?

Leave a Reply