Bijuteriile, piese a caror valoare creste odata cu vechimea lor

Bijuteriile au roluri multiple in viata de zi cu zi, insa marcheaza si evenimente foarte importante din vietile noastre precum nunta, botezul, petrecerile cu ocazia zilelor de nastere, surprize si celebrarea marilor realizari. Mai mult decat valoarea materiala a bijuteriilor, valoarea sentimentala joaca un rol important in vietile oamenilor care primesc sau daruiesc astfel de obiecte de valoare. Datorita fabricarii din materiale rezistente in timp, bijuteriile pot deveni accesorii foarte vechi, pastrate cu grija, carora le creste valoarea cu fiecare deceniu si care pot fi transmise din generatie in generatie.

Piesele de valoare, precum bijuteriile, sunt modalitatea unor categorii de persoane de a se exprima. Purtarea bijuteriilor de valoare, precum si a bijuteriilor simple, denota o anumita placere pentru arta, pentru frumusete si eleganta. Marii colectionari de bijuterii si persoanele care adora sa le poarte, in orice situatie, sunt persoane care au un ochi format pentru detalii si pentru care calitatea si prelucrarea impecabila a bijuteriilor sunt factori deosebit de importanti.

lantisor-inox-dama-otel-inoxidabil

Accesorizarea cu bijuterii, indiferent de forma sau natura lor, este un comportament practicat de persoanele preocupate de aspectul fizic intr-o anumita masura si care doresc sa evidentieze calitati frumoase sau, pur si simplu, sa se bucure de o stralucire aparte. Cerceii si lanturile, respectiv colierele, sunt acele bijuterii care scot la iveala trasaturile frumoase ale chipului, liniile perfecte ale gatului si ale decolteului si ale pometilor si care fac orice coafura sa para mai frumoasa si mai distinsa. Mainile pot fi infrumusetate cu ajutorul bratarilor, al inelelor sau al ceasurilor de aur sau argint, iar vestimentatia se poate bucura de un plus de frumusete cu ajutorul unei brose. Cei mai priceputi artizani se ocupa cu realizarea bijuteriilor de neuitat, care contin pietre pretioase si semipretioase taiate cu precizie si incluse in formele geometrice, abstracte sau acelea care intruchipeaza anumite obiecte si care vor forma un rezultat impresionant.

Inca din cele mai vechi timpuri, bijuteriile lucrate manual au fost cele mai apreciate. Epoca noastra este si ea marcata de bijuteriile faurite in asa fel incat majoritatea formelor sa fie lucrate in mod manual. Acest lucru ofera valoare, frumusete si durabilitate bijuteriilor, iar aprecierea lor in timp este de nemasurat. Bijuteriile foarte colorate care sunt imbogatite cu forme de dimensiuni mari sunt preferate de catre publicul pasionat de design si care are o personalitate debordanta, extrovertita, plina de viata. Acestea sunt foarte potrivite atat in sezonul rece cat si in cel cald, la tinute simpliste care sa nu ofere un aspect foarte incarcat. Bijuteriile sunt obiecte de valoare care trebuie sa fie purtate cu grija, in functie de eveniment, fara a se face abuz de stralucire, culoare sau dimensiune. Iubitorii de bijuterii sunt pasionati de potrivirea cat mai oportuna a bijuteriilor cu tinuta, cu coafura, cu bronzul, cu anotimpul sau cu starea de sprit. Mai mult decat atat, arta bijuteriilor a dezvoltat si o latura mistica prin care pietrele pretioase si cele semipretioase sunt utilizate in viata de zi cu zi in influentarea energiei fiecarei persoane, a starii sale de spirit si a vibratiei acesteia.

Leave a Reply