Beneficiază de o apă pură folosind filtru apa UV

apa potabila in bucatarie

Omul înseamnă 70% apă, iar apa pe care o folosim zi de zi este esenţială pentru sănătatea noastră. Prin urmare, este extrem de important să beneficiem de o apă pură, iar una dintre cele mai sigure metode pentru acest lucru îl reprezintă folosirea unui sterilizator UV apa.

Câteva cuvinte despre filtru apa UV

Un filtru UV apa se folosește de energia electromagnetică a luminii dintr-o lampă pentru a elimina în proporţie de 99% bacteriile și microorganismele prezente în apa de băut. Pentru a putea să instalezi un astfel de sterilizator UV apa, este nevoie ca numite condiţii să fie îndeplinite, și anume:

  • Duritate apei să fie mai mică de 6 grade Germane, iar dacă este mai mare ai nevoie de un dedurizator care să reducă duritatea mare a apei;
  • Suspensiile solide în apă trebuie să fie sub 10 mg/l;
  • Conţinutul de fier trebuie să fie mai mic de 0,3 mg/l;
  • Hidrogenul sulfurat, dar și manganul trebuie să aibe valori sub 0,05 mg/l;
  • Debitul să fie încadrat între un minim și maxim, în funcţie de sistemul UV ales.

 

Este important ca aceste condiţii să fie îndeplinite pentru ca razele UV să poate trece prin apă și să își facă efectul de purificare.

Puncte forte ale folosirii unui sterilizator UV apa

Principalele motive pentru care trebuie să iei în considerare folosirea unui filtru apa UV sunt reprezentate de faptul că aceste filtre distrug foarte eficient microorganismele, algele și bacteriile din apă, nu folosesc substanţe chimice pentru a purifica apa, elimină mirosul și gustul de clor din apă, sunt ecologice și pentru mediul înconjurător, iar toate aceste beneficii vin împreună cu un cost redus al consumabilelor unui astfel de filtru apa UV. Toate aceste beneficii sunt demonstrate, iar acţiunea razelor UV este rapidă. Un alt plus îl reprezintă faptul că sistemul de filtru apa UV este ușor de întreţinut. Mai mult decât atât, se poate adăuga și economia făcută cu apa îmbuteliată ca un alt beneficiu rezultat în urma folosirii unui filtru UV apa. Toate aceste puncte forte reprezintă suficiente argumente pentru a lua în considerare folosirea unui astfel de filtru de apă.

 

Leave a Reply